banner102

Uzungöl Sessizliğe Büründü

Yaz turizminin sona ermesiyle birlikte sessizliğe bürünen Uzungöl'de kış turizmi konusunda gerekli çalışmalar yapılması halinde yıllık turizmin 5 milyona çıkabileceği söyleniyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
15 Kasım 2014 Cumartesi 00:17
Uzungöl Sessizliğe Büründü
 Uzungöl ün kış turizminden de istenilen ölçülerde yararlanabilmesi için kayak pisti ve teleferik tesislerinin gerekli olduğunu söyleyen tesis sahiplerinden İsmail Sezgin, “Uzungöl de  son 3 yılda  15 tane 4 yıldızlı otel yapıldı .  Yatak sayısı olarak  yaz turizmi için yine de yetersiz kaldı. Yörenin mimarisine uygun çok daha tesisisin yapılması gerekir “ dedi.

Uzungöl de turizme 12 ay boyunca hizmet etmek istediklerini de söyleyen Sezgin, "Bunun için de Uzungöl de kış turizmine yönelik yatırımların yapılması gerekir. Biz kendi çapımızdaki yatırımları yapmaya hazırız . Ancak , kayak pisti ve teleferik gibi büyük yatırımları Devletin yapması lazım. Bunlar olmazsa Uzungöl de kış turizmi de olmaz “ şeklinde konuştu.

Tesis sahipleri Uzungöl'ü yaz sezonunda 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini, bunun turist rekoru olduğunu söylediler.

Tesis sahipleri tesislerin yapılması halinde turist sayısının yılda 5 milyonu bulabileceğini de söylediler.

 

Kaynak: Halil Bayram

Son Güncelleme: 15.11.2014 00:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90