banner102

Uzungöl'de kanalizasyon ayıbı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en fazla turist çeken merkezlerinden biri olan Uzungöl’de kanalizasyon yoğunluğu çekmeyince hat tıkandı.

22 Ağustos 2013 Perşembe 17:59
Uzungöl'de kanalizasyon ayıbı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en fazla turist çeken merkezlerinden biri olan Uzungöl’de kanalizasyon yoğunluğu çekmeyince hat tıkandı. İki gün önce tıkanan kanalizasyon hattı turistik beldede pis kokulara ve çirkin görüntüye neden oldu. Belediye Başkanı Abdullah Aygün, vidanjörleri arızalı olduğu için müdahale edemediklerini söyledi.

Bölgenin en fazla turist çeken merkezi olan Uzungöl'de kanalizasyon hattının tıkanıp taşması sonucunda anında müdahale edilememesi 'rezalete' dönüştü… Her yıl yüz binlerce turistin akın ettiği Solaklı Vadisi'nin içerisinde yer alan Uzungöl'de kanalizasyon hattı 2 gün önce tıkandı ve boru hattı taştı.

Anında müdahale edilemeyen boru hattına 48 saat boyunca kanalizasyon sularının Uzungöl'deki otel ve dinlenme tesislerinin önünden akması ve koku yayması esnafı çileden çıkardı.  Turistlerin de tepki gösterdiği konuyla ilgili Belediye Başkanı Abdullah Aygün, sorundan haberdar olduklarını fakat vidanjörün arızalı olması nedeniyle iki gündür müdahale edemediklerini, vidanjörün onarılması sonrası sorunun çözüleceğini söyledi.

Uzungöl'deki işletme sahipleri ise, Trabzon'un turizmdeki en önemli çekim merkezi olan doğa harikası Uzungöl'de 2 gün boyunca lağım sularının yol ortasından akmasının büyük bir ayıp olduğunu belirterek, müdahalede geç kalan ve ihmali olanların cezalandırılmasını istediler. Esnaf, yoldan akan kan alizasyonun üzerine kum atarak kendi çabalarıyla bu rezaleti örtmeye çalışsa da hattın yoğunluğu nedeniyle pis sulara basarak Uzungöl'de vakit geçirmeye çalışıyorlar. Esnafın bir diğer şikayeti ise Uzungöl'ün gece çevresinde aydınlatma bulunmaması. Esnaf, Trabzon'un turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl'de gece aydınlatma bulunmadığı için gelen turistlerin dışarı çıkamadığını vurguluyor.

Son Güncelleme: 23.08.2013 09:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90