banner102

Vali Öz: "Uzungöl Milli Bir Servet"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Uzungöl'ü ziyaret ederek, bu turistik bölgenin milli bir servet olduğunu belirterek bu değeri korumak için onaylanan imar planının uygulanmasında kesinlikle taviz vermeyeceklerini söylediler.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
24 Haziran 2014 Salı 10:46
Vali Öz:

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Uzungöl ziyaretinde önemli açıklamalar yaptı. Uzungöl’ün koruma amaçlı imar planının onaylandığını ifade eden Vali Öz, bu planın uygulanmasında taviz vermeyeceklerini ifade etti.

Vali Öz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile Uzungöl'de bazı incelemelerde bulundu.

UZUNGÖL’E YAKIŞIR OKUL

Gölün çevresinde incelemelerde bulunan Vali Öz, "Uzungöl'ün etrafını büyükşehir belediyemiz ile beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle yeniden düzenleyip, etrafında 360 derece gezilebilecek şekilde gezi yolları oluşturacağız" dedi.

Göl kenarında bulunan Uzungöl Ortaokulu da gezen Vali, okulun bu şekliyle Uzungöl'e yakışmadığını ifade ederek, "İçinde bulunduğumuz bu okul Uzungöl’e yakışan bir eğitim alanı değil. En kısa zamanda önce kendi söküğümüzü dikmeye çalışacağız. Bu okulumuzun önündeki barakayı yıkıp burayı göle entegre edeceğiz. Sonra da okulumuzun dış kısmını ve içini Uzungöl’e yakışır bir şekilde onaracağız. Uzungöl’ün etrafını belediyemizle beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın da desteğiyle düzenleyip, etrafında 360 derece gezilebilecek şekilde gezi yolları ve düzenlemeleri ile güzel bir rekreasyon alanı oluşturacağız." diyerek projenin protokollerini tamamlayıp en kıza zamanda ihalesini yapacaklarını söyledi.

KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI TAVİZSİZ UYGULANACAK

Yılan hikayesine dönen Uzungöl’ün koruma amaçlı imar planının da onaylandığını ifade eden Vali Öz, “Koruma amaçlı imar planı onaylandı, askıya çıktı ve kesinleşti. Tabi bu süreçte yoğun bir istila ve işgal yaşandı. Ancak bunların hepsi kayıt altındadır. Oldukça sıkıntılı olan bu süreçte büyükşehir belediyemizle, milli parklarla, çevre ve şehircilik müdürlüğümüzle birlikte büyük bir mücadeleye gireceğiz. Bu konuda sıkıntılarımız çok. Uzungöl sadece burada bulunanların ve Trabzon’un değildir.  Uzungöl milli bir servet, milli bir değerdir. Bu şartlarda gidersek Uzungöl’ün girişine ‘Artık Uzungöl diye bir doğal güzellik kalmadı. Bu tarafa uğramanıza gerek yok’ diye bir tabela asarız ve başka turistik alanlar ararız. Onun için bu süreci iyi yönetmemiz gerekiyor." diyerek bu süreçte herkesin fedakarlık yapması gerektiğini savundu.

Son Güncelleme: 24.06.2014 10:48
Anahtar Kelimeler:
Abdil Celil Öz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90