banner102

Yenilerine Taş Çıkartan 60 Yıllık Bakkal!

Çaykara İlçesinin Taşlıgedik mahallesinde bulunan bakkal 60 yıldır mahalle halkına aralıksız hizmet veriyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
17 Kasım 2015 Salı 23:28
Yenilerine Taş Çıkartan 60 Yıllık Bakkal!

Mehmet Yazıcı tarafından işletilen mahalle bakkalı Taşlıgedik (Mezire-i Paçan) Mahalle merkezinde bulunuyor.

Tarihi, tek katlı ahşap binasında hizmet veren köy bakkalının hemen yan tarafında dükkandan da geçişi olan sohbet mekanı var. Bakkal işletmecisi Mehmet Yazıcı aynı zamanda mahallenin öğrencilerini Taşkıran’a taşıyan servisin de şoförü. Bakkalda bir köyde ihtiyaç duyulacak her şey mevcut. Aynı zamanda mahallenin buluşma mekanı. Birkaç kişi toplanırsa yan taraftaki çay ocağında çay kaynatılıyor ve tabi ki sohbet de….

Mahallede olan biten-olacak bitecek her şey orada konuşuluyor. Herkes orada toplanıyor ve herkes oradan dağılıyor. Yakınında Taşkıran Çarşısı olmasına rağmen mahalledeki bakkal özenle yaşatılmaya devam ediyor. “Dükkan kaç yıllık?” diye soruyoruz. 60 yıllık cevabını alıyoruz. Etrafı betonarme binalarla çevrilmiş olmasına rağmen mahalle halkı bakkalın ahşap binasına sahip çıkıyor. Yıkılmasını istemiyor. Neredeyse mahalledeki evlerin tamamı betonarme olmasına rağmen Taşlıgedik halkı 60 yıllık mazisi bulunan bu bakkalın yıkılmasına izin vermiyor.

Bakkalın içerisi “klasik bakkal” gibi kokuyor. Yan tarafta neşeli bir muhabbet yakalama şansı her zaman var. Mahalle halkı toplandıkça çay kaynıyor, sohbet demleniyor

Bakkal Mehmet Yazıcı mahalle halkının ihtiyacı olan her şeyi bulundurmaya gayret ediyor

 

Kaynak: Çaykara Gazetesi

Son Güncelleme: 17.11.2015 23:29
Anahtar Kelimeler:
Mehmet Yazıcı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90