banner102

              Anne babaların en önemli görevleri arasındadır. Çocuk yetiştirmek.  Bu aynen tarla bahçe yapmak zamanında sebzeleri dikerken ne kadar dikkat gerekiyorsa çocuk yetiştirmekte  o kadar zaruri ve gereklidir.

             İslam kadın erkek ilişkilerinde cinsel ihtiyacın karşılanmasında meşru evlilikle giderilmesi emredilmiştir. Evlilik dışı ilişkiler reddedilmiştir.

            Meşru evlilikle nasip olurda çocuk olursa artık görev anne ve babaya düşer. İlk olarak burada çocuk yetiştirmekte esas olan anne ve babanın kazandığı ve yediği paranın helal olması lazım gelmektedir. Yenilen para helal olmalı. Çünkü bir annenin yediği ve içtiği paranın helallik ve haramlık noktasında çocuğun karakterinin oluşmasında çocuk anne karnındayken önem arz etmektedir. Eğer anne ve babanın yediği ve içtiği helal ise anne karnında ki çocuğun karakteri güzel olmakta yok eğer anne ve babanın yediği içtiği haram ise bu durumda anne karnında ki çocuğun karakteri kötü olmaktadır. Bu bilgiyi alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz on beş asır önce söyledi bugün ise modern ilim bunu kabul etmektedir. Öyle ise daha en baştan anne ve baba helal para kazanıp yemeli ve içmelidir.

             Çocuğun güzel yetişmesi için doğumundan en az altı sene anne ve babasının yanında olmalıdır. Çünkü bugünün modern ilmi bir çocuğun ölümüne kadar kazandığı tüm değerleri ALTI YAŞINA KADAR ANNE VE BABASININ YANINDA KAZANDIĞI DEĞERLERDEN ALMAKTADIR DEMEKTEDİR. Ondan dolayı çocuk anne ve babasının yanında sevgiyle şefkatle altı yaşına kadar geçirmesi lazım gelmektedir.  Buraya gelmişken emniyet birimlerince yapılan bir araştırmada suç işleyen insanlar araştırılmış ta ortaya çıkan netice suç işleyenlerin yüzde doksan dokuzu çocukluk dönemlerinde anne ve baba sevgisi ve şefkati almayan çocukluk dönemi yaşayan insanlar olduğu ortaya çıkmıştır. Ondan olacak aile öncelemeli ve desteklenmesi lazım gelmektedir. Aileyi desteklemek hem maddi ve hem de manevi olarak yapılmalıdır. Aksi durumlarda bugün mahkemelerde görülen davalarda boşanmaların yüzde altmışa yakını maddi sıkıntılardan olduğu TUİK verilerinde ortaya çıkmış durumdadır.

            Peygamberimiz çocuğun İslam fıtratı üzerine yaratıldığını söylemiştir. Daha sonra bu çocuğun anne ve babası Hristiyan’sa çocuğu Hıristiyan yada eğer çocuğun anne ve babası Yahudi’yse çocuğu Yahudi yada eğer anne ve babası Müslümansa çocuğunu da Müslüman yetiştireceğini söylemiştir. Bundan olacak çocuklarımızda ki fıtrattan gelen Allah sevgisi ve imanını geliştirecek güzel davranışlarımızla çocuğumun karşısında mürebbiye olmamız lazım gelmektedir.

             Çocuklarımızda Allah sevgisi için anne ve baba örnek olması lazım gelmektedir. Hangi birimiz anne baba ve dede ve ninemiz yanımızda namazda secdeye giderken bizlerde o ufacık halimizle secdeye gitmedik?! Gittik değil mi?! Eğer bir aile içerisinde anne ve baba namaz kılmıyorsa yada sigara içtikleri halde çocuklarına sigara içmeyin diyorsa bilin ki çocuklarınız da sizin gibi ne namaz kılar ne de sigara içmemezlik yaparlar. Bilin ki çocuklarımızdan bir şey istiyorsa önce bizler anne ve baba olarak bunu kendi nefsimizde yapmamız lazım gelmektedir. Kendinizde olmayan hiçbir şeyi çocuklarınıza yaptıramazsınız.

           Peygamberimiz ne kadar güzel söyledi;” Bir anne ve baba çocuğuna güzel ahlaktan daha güzel bir miras bırakmamıştır.” Çocuklarımız bizlere bir emanettir. Ey Baba! Sen hanımına ve çocuklarına karşı onları hem dünyada kötülüklerden hem de ahirette azaptan korumakla sorumlusun…            

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90