banner102

Ağustos ayının son günlerine denk düşen bir günde katıldığım nişan töreninde tanışma fırsatı bulduğum hadis profesörü hocaya fırsatı kaza etmeden hemen bir sual yönelttim.                   

Göstermesenizde yaşınız altmışı  geçmiş affınıza sığınarak bir soru sormak istiyorum. Yaklaşık 40 yılı aşkın bir süre zarfında Türkiye'nin tüm siyasi süreçlerine şahitlik ettiniz.. 
Süleyman Demirel varken öğrenciydiniz, öğretim üyesi, akademisyen olarak bu süreçleri hep soluyup bu güne geldiniz sorum şu ki :hangi siyasi süreçte en fazla rahattınız? Bu devir kendimizi çok özgür ve müreffeh hissediyoruz dediğiniz devir hangisidir?

Kurnazlık yapmış hocayı siyasi bir düzleme çekmiştim.. İlahiyatçı kimliğiyle siyasi süreçlere bir açıklama getirme misyonu yüklemiş oldum ayaküstü sorumu tatlı bir tebessümle istop etti hiç alışık olmadığım bir şekilde bir süre düşündü.. 

Sonra girdi söze,'eğer bir davanız varsa delikanlı hiç bir dönemde rahat olmanız mümkün değildir. Bir mücadele içindeyseniz dünya sizin için rahat etme yeri değildir.'.              
Gizil amacı politik çıkarsamalar yapmak olan sorumu kendi alanının dışına çıkmadan cevaplamıştı hoca. Bağlamdan uzaklaşmamış, kendi bilgi ve ilgisi dairesinde kalmıştı. Konuyu alıp her açıdan irdelememiş, her tarafını bilmek zorunda olmadığını göstermişti.. İstese bir saatlik uzun bir konuşma yapabilir büyük büyük konuşabilirdi pekala da dinlerdim lakin o kendi ihtisas olanında kalmayı tercih etmişti.. Bu tercihle bana çok daha arı çok yerinde bir öğrenme yaşamıştı ki aynı sohbetin bir başka safhasında anlattığı bir kısa anektod tüm öğrenmelerimin özeti oldu. Şöyle diyordu o anektod, "bir hocamız vardı, İslamın şartı altıdır derdi, bir tanesi de haddini bilmektir..".
       
Siyasi malumatlar edinemedim ama daha faydalı şeyler öğrendim.. O suali Of'ta bir kahvede soracak olsam aslında her biri beşer saat açıklama yapacak bir çok fahri profesör var aslında.. Bundan da şunu öğreniyorum ki her biri öznel olan yargıların söyleyeni bağlamaktan öte hiç bir kıymeti harbiyesi yok..                

NOT:YENİ KİTABIM ÖMÜRCEK AĞI... ÇARUK AYAKKABI MAĞAZASINDAN TEMİN EDİLEBİLİR.. Haddimin hudutunun bir krokisi sayılır o eserim.. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90