banner102

Milli Eğitim Bakanlığımız çok çeşitli projeleri hayata geçirmekte. Bunlardan biri de DEĞERLER EĞİTİMİ.

Bakanlığımız gerek öğrencilerimize ve gerekse velilerimize faydalı olacak projeler hayata geçirmekte kararlı duruşu sergilemeye devam ettirmektedir. Bu projelerden biri de aile eğitimi. Burada ki amaç aile eğitimi yaparak anne ve babaların asli vazifelerini yerine getirmede vazifelerini ihmal etmemelerini sağlamak . Neden çünkü okul çocuk üzerinde ne kadar önemli ise aile de o kadar hatta ondan daha fazla önemlidir. Sebep çünkü yapılan araştırmalar da çocuk ömrünün sonuna kadar kazandığı tüm değerleri anne ve babasının yanında kazanmaktadır. Eğer çocuk anne ve babasından güzel değerler kazanmışsa bu çocuk ömrünün sonuna kadar güzel bir hayat yaşamakta. Yok eğer çocuk anne babasının yanında alması gereken değerleri almamışsa bu durumda bu çocuk sonra ki yıllarda topluma sıkıntı olmaktadır.

Bakınız bu tespitle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğümüz ülke geneli bir çalışma yapmış. Şİmdi siz bunu yazmak isterim. Müdürlük ülke geneli 10000 suçlu üzerinde bir çalışma yapar. Sonuç ne biliyor musunuz ben söyleyeyim bu suçluların hemen tümü çocukluk yıllarında alması gereken değerleri alamamış ya parçalanmış aile ya dağılmış yani boşanmış yada aile de huzur kavga gürültülü aile de çocuklukları geçmiş olduğu ortaya çıkmış durumdadır. Bundan dolayı aile eğitimi çok önemli olduğundan dolayı Bakanlımızı aile eğitimine ayrı bir önem vererek tüm ülkede okullarımızda anne ve baba eğitimi verilmeye çalışılmaktadır.

Bakanlığımızın hayata geçirdiği projelerden biri de "değerler eğitimidir." Bunları sizlerle paylaşmak isterim; Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Yaşat Ki Değer Bulsun"  projesi okulumuzda ve diğer okullarda yürütülmektedir. Özelde kendi okulumuz olan Trabzon ortahisar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine diğer tüm okullarımızda yürütülmektedir. Okul proje kapsamında proje başkanımız Gülay COŞKUN hanım ve diğer ekip çalışma arkadaşları var güçleriyle projeyi hayata geçirmede gayret etmektedir. Projeyi hayata geçirmeye çalışan proje kurulumuz tüm imkanları kullanarak öğrencilerimize bu değerleri kazandırmaya çalışmaktadır.

Empati; İnsancıl davranış sergileme , sağlıklı iletişim kurabilme.

Adalet;  Güzel davranışlar sergiliyorum, kanaatkarlık

Sevgi- Saygı ;  Şiddetten kaçıyorum, Zorba davranmıyorum, Argo konuşmuyorum.

Hoşgörü; Farklılıklara saygılıyım.

Vatanseverlik ; Vatanımı milletimi seviyorum,

Milli ve manevi değerlere önem veriyorum.

Yardımseverlik-Merhamet; Aile birliğine önem veriyorum, merhametliyim ve yardımseverim.

Sorumluluk ; Doğayı seviyorum, Doğal çevreye saygılıyım.

Proje kapsamında her ay bir değer yargımızı okul içerisinde yaşatmaya çalışmaktayız. İlk olarak empati değerini yaşatmaya çalıştık. Bundan sonrada her ay bir değeri yaşatmaya çalışacağız. Bu değer yargıları üzerinde öğrencilerimizin farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Bundan dolayı her fırsatta yani zil çalmada ve başka imkanlarla öğrencilerimiz üzerinde farkındalık oluşturmaya çalışmaktayız. Ayrıca panolarla her verilmesi gereken değer yargısı yazı şiir ve başka materyallerle öğrencilere verilmeye çalışılmaktadır. Proje kapsamında ailelerle ve diğer okullarla işbirliği yapılmaya çalışıldı. Bundan dolayı öğrencilerimiz her ay verilmeye çalışılan değerlerle hemhal olarak kazandırılmaya çalışılan değer doğrultusunda hareket etmesi sağlamaya çalışılmaktadır.

Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah faydalı olur...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90