banner102

'1 Konu 1 Konuk'a Ziya Salihoğlu Konuk Oldu!

Dernekpazarı İlçe Müftülüğü tarafından Kur'an Kursu öğrenci ve öğreticilerine yönelik her ay düzenlenen '1 Konu 1 Konuk' söyleşisinin bu ay ki konuğu, Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkan Danışmanı, Eğitimci Yazar ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din Görevlilerinden Ziya Salihoğlu oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
25 Mayıs 2016 Çarşamba 01:53
'1 Konu 1 Konuk'a Ziya Salihoğlu Konuk Oldu!

 Aynı gün içerisinde Bölge Kız Kur'an Kursu, Gülen Erkek Kuran Kursu ve Akköse Erkek Kuran Kursunda öğrenci ve öğreticilere yönelik seminer gerçekleştirildi.

Öğrencilere yönelik gerçekleştirilen seminerlerde 'Sınav Kaygısı ve Başa Çıkma Yöntemleri, Eğitimin 4 Mimarı, Başarılı Hafız Olma ve Yetiştirme Metodları ve İdeal Hafız'ın El Kitabı ne olmalı' konularında Eğitimci-Yazar Ziya Salihoğlu tarafından eğitim verildi.

Öğrencilerin ilgiyle izlediği eğitim seminerlerinin bazı konu başlıkları şöyle oldu:

-Özgüven sahibi olalım
-İlim bir ışıktır.
-İlim öğrenen kişiye, Ebeveynin kesesi, Talebenin hevesi, Hocanın nefesi gerektir.
-Zaman, selden kütük kapma zamanıdır. 
-Başarı, olman gereken yerde olmaktır.
-Başarı = Baş + Arı yani Baş-arı olmak için arı gibi çalışmak gerekir. Arı gibi çalışmak, insanı başarılı kılar.
-Başarı, hayallerini hatıralara dönüştürebilmektir.
-Başarı için fedakar olmak lazım. Fedakar = Feda+Kar. Yani başarı için bugün karlı olduğunu düşündüğün, seni aslında oyalayan şeylerden feda edebilmen, vazgeçebilmen gerekir. 
-Başarılı bir hafız olmak için 7D kralını hep hatırında tut!  (Dinle, dinlet, düşün, dinamik ol, disiplinli ol, düzenli çalış!)
-Unutma ki yatarak başarıya ulaşan tek canlı tavuklardır. Sen tavuk değilsin!
-Başarıda zamana odaklanır emekler.. Bu kuralı bilmeyenler, ömür boyu emekler. Zamanını iyi değerlendir! 
-Başarı için THY kuralını hep hatırla! (Tutkulu ol, bir hedefin olsun, içindeki gizli yeteneği keşfet ve açığa çıkar!
-Herkes başarılı olmak ister. Ancak bunu YAPMAK için OLMAK gerekir. Başarılı olmak için ilimle, bilgiyle DOLMAK gerekir. İlimle, bilgiyle dolmak için de bilgiyi, ilmi nerede, nereden ve kimden alacağını BİLMEK gerekir. Siz, bu konuda sahip olmak istediğiniz ilmi, uzmanlarından alma ve öncesinde onları nerede - nasıl bulacağınızın yollarını araştırın.

-Belki şimdi bu size zor gibi görünür ancak unutmayın ki Binlerce kilometrelik bir seyahat basit bir adımla başlar. Bu yolda kazanacaklarını hayal et!

"Efendimiz " Sizin en hayırlınız, Kuran'ı öğreten ve öğretendir." buyuruyor. Hadi bir adım atın, korkmayın, kendinize güvenin, sizde başaracaksınız!

**

Seminerler sonunda Eğitimci-Yazar Ziya Salihoğlu katılımcılara Eğitimin 4 Mimarı, Başarılı Hafız Olma ve Yetiştirme Metodları ve İdeal Hafız'ın El Kitabı adlı kitaplarını hediye etti.

Seminer sonunda kısa bir teşekkür konuşması yapan Dernekpazarı İlçe Müftüsü Tercuman Özbek, "İslam’a, Kur'an'a ve insanlığa hizmet uğrunda bir ömür geçirme azminde olan ve yazdığı kitaplar, çeşitli il-ilçelerde verdiği seminerler ile bu gayretini ortaya koyan kıymetli hocamız Ziya Salihoğlu'na, Dernekpazarı İlçe Müftülüğü olarak bizleri kırmayıp davetimize icabet ettikleri ve değerli bilgileriyle bizleri aydınlattıkları için teşekkür eder, kendisine Allah'tan uzun hayırlı bir ömür, sağlık ve afiyetler dileriz. " diyerek Dernekpazarı İlçe Müftülüğü olarak Ziya Salihoğlu  gibi alanlarında uzman nice ilim adamlarını zaman içinde tanıştırmayı ümit ettiklerini söyledi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 25.05.2016 01:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90