banner102

3,859 NÜFUSLU KÜÇÜK DERNEKPAZARI'NA BÜYÜK MARKET!

Ülkemizin her alanına hızla yayılan büyük marketlerden A-101 yeni bir şubesini 3,859 nüfuslu Dernekpazarı'na açtı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
04 Aralık 2014 Perşembe 22:19
3,859 NÜFUSLU KÜÇÜK DERNEKPAZARI'NA BÜYÜK MARKET!
Birçok ilçenin mahallesinden dahi küçük olan 3,869 nüfuslu Dernekpazarı'nda bakkal ve market tarzındaki küçük işyerleri iş sıkıntısı çekerken, ilçenin merkezine büyük marketin açılması esnafın derdine dert kattı.

Sadece yaz aylarında iş yapabildiklerini söyleyen küçük ölçekli bakkal ve market sahipleri, küçük bir ilçeye büyük marketin açılması kendilerini olumsuz yönde etkileyeceği söyledi. Tüketiciler için kârlı gözüken bu büyük alışveriş yerleri uzun vadede küçük esnafı tamamen bitirmeye götürdüğünü söyleyen birçok bakkal sahibi, bu sorunun yetkili mercilerce çözülmesi gerektiğini, aksi taktirde her geçen gün azalan ilçe nüfusunun daha da azalarak  hayalet şehre dönebileceği uyarısında bulundu.

Biz tüketicilerin düşmanı değiliz diyen bakkal sahipleri, "Tüketici elbette ucuz mal almak ister. Bu onun en tabii hakkıdır, fakat bizimde aile geçindirdiğimizi, bizde toplumun bir ferdi olduğumuzu birilerini düşünmesi lazım. Büyük marketlerin patronlarının para derdi yok. İstedikleri gibi malları sattırabiliyorlar. Küçük bir ilçeden kazanç elde edemediğinde diğer yerlerden bunun telafisini yapıyor. Biz ise satacağımız malı hem pahalıya alıyoruz hem de müşterilerimiz  bizi de tercih etsinler diye bizi korutacak fiyata satamıyoruz. Bu şekilde devam eden süreç bizi dolaylı şekilde kapatmaya zorluyor. Bunun devamında da ilçeden göç etmemizi ve büyük şehirlerde kazanç yolları aramaya yönlendiriyor." diyerek sorunlarını dile getirdiler.

Bakkallar ve küçük marketlerin derdine dert katan A-101'in açılışını Dernekpazarı İlçe Belediye Başkan vekili Osman Ekşi yaptı. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 05.12.2014 22:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdurrahman Barman 2014-12-05 09:56:12

Ne olduki. Tabiki açılacak. Rekabet olacak. Şimdide müşteriye git ordan al işim var dersiniz. Biraz kalite artar. Herkes rızkını alır. Rahat olun.

Avatar
OF k.k.o. 2014-12-05 16:40:39

BİM MARKET VE A 101 TÜRKİYE'NİN her şehirine ve İLÇELERİNE olmalı neden olmasın?!....vatandaşlar ufak BAKKALLARA gitmeye mezburmu .

Avatar
emre 2014-12-08 18:14:17

bu firmayı hiç tercih etmem ama karşı da değilim. böylece bizim küçük bakkallar biraz esnaflık yapmaya başlar. bunların artitstliği tavan yapmıştı. şimdi ağlayın bakalım büyük markete karşıyız diye. ben sonuna kadar destekliyorum. 3-5 ürüne mahkum olmak istemiyoruz. ayrıca suratı asık artistlere de karşıyız.

Avatar
AHMED TURAN 2014-12-09 11:33:34

bu tür yerlerden alış veriş yapan fukara kesim hiç düşünmez veresiyeye sıra gelince mahalle esnafına ikiyüzlülük yaptıklarını da, bunlar yine de neyse de, hahalle esnafı da bunlardan alışveriş yaptığını görünce ne haliniz varsa görün diyesim geliyor.ayakkabıcı mahallesindeki bakkal komşusundan değil de bunlardan alış verişini yapıp sonra komşu esnafı kendisine gelmeyince... gerek yok hepsinin temelinde güven kalmadı.yoksa etrafına söver gibi küçücük köye bunların girmesine yardım ve yataklık eden asıl kabahatli olurdu. ama işte güven meselesi

Avatar
İBRAHİM ASLAN 2014-12-25 08:31:52

SAYIN EDİTÖR BAŞLIK BİRAZ TUHAF OLMUŞ. 3869 NÜFUSLU İLÇEYE SANKİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ AÇILMIŞ. BU İLÇEDE Kİ TEK BÜYÜK MARKET. HATTA NÜFUS SAYISINA BAKARSAN 1 ŞUBE AZ BİLE. BÜYÜMEK İÇİN MARKETTE GELECEK, BANKADA GELECEK, BÜYÜMEK İÇİN NE GEREKİYORSA GELECEK. HANİ KLASİK BİR LAF VAR. " KÜÇÜK OLSUN BİZİM OLSUN" BAKKAL AMCALAR BU DEVİR BİTTİ. UYANMA VAKTİ.

banner90