banner102

Gazeteci Fahri Düzenli Dolandırıldı!

Dernekpazarı İlçesinden emekli öğretmen-gazeteci Fahri Düzenli terör operasyonunun parçası olduğu söylenerek 31.000 Lira dolandırıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Aralık 2015 Salı 19:41
Gazeteci Fahri Düzenli Dolandırıldı!

 Dernekpazarlı eğitimci, gazeteci Fahri Düzenli yaşadıklarını şöyle anlattı: ‘Beni aradılar, ‘Trabzon terörle mücadele şubesinden arıyoruz, Şehit edilen 2 polisin katillerini bulmak üzereyiz. Operasyonda önemli bir aşamaya geldik. Şehit polislerin yanında senin bilgilerin çıktı. Sen bize yardımcı olacaksın ve katillerini yakalayacağız. Emniyete gelmen gerek. Ancak bundan hiç kimseye bahsetmeyeceksin, Trabzon’da bunu emniyette başka hiçbir birim bilmiyor’ dediler.

BÜTÜN BİLGİLERİM ELLERİNDE

‘Bana 10 yıllık yaşadıklarımı, çocuklarımın nerede yaşadığını ayna gibi tutular. Telefonunu asla kapatma dediler. Dolayısıyla kendilerine inandım. Eve eşimi sakinleştirmeleri için 2 polis gönderdiklerini söylediler. Onlar da eve gidiyor eşime ‘Operasyon çok gizli kimseye söylemeyeceksin. Kimse ile konuşmayacaksın, biz eşinin hayatını kurtarmaya çalışıyoruz’ diyor.

TRABZON’A YOLA ÇIKTIM

‘Bana aracına bin yola çık, biz seni yönlendireceğiz, Trabzon emniyetinden arayacağız diyorlar. İnsanı adeta robotlaştırıyorlar. Yola giriyorum, zaman, zaman yol kenarına çek diyorlar ve soru soruyorlar. Tam Sürmene’den geçerken bana ‘Dün gece senin banka hesaplarını boşaltmak için banka zorlanmış ama para çekememişler. Hâlâ paralarının peşinde olabilirler, sen Sürmene Ziraat bankasına git ve acilen paranı çek ve bizden haber bekle’ diyorlar. Ben de diyorum ki, ‘Araklı’ya yaklaştım, oradan çekeyim.’ Bankaya gidiyorum hesabımdaki 21 bin TL’yi çekiyorum.’

EVDEKİLER HAREKETE GEÇİYOR

‘Aynı anda ev ile de irtibatlılar. Evdekiler eşime ‘Eşinin bankadan çektiği para bizde, bu para sizin onu güvenceye aldık. Sonra da bana, ‘Biz eşine 21 bin TL verdik sendeki para Emniyetin parası onu PTT’den bizi hesabımıza yatır.’ diyorlar. Bende Araklı’dan ATM’den parayı hesaba yatırıyorum. Ancak bu arada Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık diye eşim aranıyor ve durumunun nasıl olduğu ambulans gönderip, göndermeme soruluyor. Eşim iyiyim diyor. Para yatırıyorum. O arada eşime evde ne kadar para olduğun ne kadar altın olduğunu soruyorlar ve onları da eşinin kurtarılması için bir çantada topla diyorlar.’

KREDİ ÇEKERKEN AYILDIM

‘Bana bu kez ‘Sürmene Ziraat bankasına git oradan kredi çek diyorlar. Bankaya gidiyorum, Banka 15 dakika sonra açılıyor. Kredi çekmek için koltuğa oturuyorum, üzerimdeki büyü bir anda çözülüyor. Ancak eşim o anda bir taksi ile yola çıkmış, Dernekpazarı’na inmiş ve altınları orada bozduramamış. Sonra telefondaki kişi, ‘Tanıdık olmasın, operasyon çok gizli, yabancı bir taksi ile Arsin’e git orada kuyumcuda altınları bozdur.’ diyor.

BAŞKANI ARIYORUM

‘Bu sırada ben ayılıyorum, kredi verecek olan bayanın kulağına ‘galiba dolandırıldım’ diyorum ve dışarı çıkıyorum. Telefonumu bloke etmişler. Başkanın telefonunu buluyorum ve başka bir telefondan arıyorum. ‘Başkanım bugün olanlar doğru mu’ diyorum. Başkan ‘Sabah beni de aradılar bunlar dolandırıcı’ diyor.’

KOMŞUYA ULAŞTIM

‘Hemen komşu bir kadına ulaştım git eve eşime bak dedim. Eşim evden çıkmış ve bir araçla gitmiş. Aracı buldum çıkardım ona ulaştım, ‘Çarşıya indirdim’ dedi. Hanım Arsin’de altınları bozduruyor ve parayı yine ATM’den yatırıyor hâlâ telefonu açık. Sonuçta 31 bin TL dolandırıldık. Kimse ben dolandırılmam demesin. Bunları merkezi Şanlıurfa. Nasıl oluyor da biz bankadan para çekerken 1500 TL’den fazla çekemiyoruz da bunlar 31 bin TL’yi çekiyor. Kim var bunların arkasında, bulunsun.’

Telefonunuzu açık tutun ve kimseyle konuşmayın denilirse onlar dolandırıcıdır itibar edilmesin

“Onların etkisi altından kurtulduğum andan 15-20 dakika sonrasına kadar normal düşünemedim. Adeta robotlaştım. Benden sonra bir öğrencimi de dolandıracaklardı. Kredi çekip yatırması için benzer bir senaryo ürettiler. Öğrencim bankaya gitti. Bankadaki Orhan Bey benim durumumu bildiği için kredi vermedi.

Sayın hemşerilerime şunu söylüyorum. Ben de daha önce insanları bu konularda uyarıyordum. Ama bu olayda adeta hipnoz oldum. Robotlaştım. Bu haberin yayılmasını ve insanların tuzağa düşmemesini istiyorum. Telefonunuzu açık tutun ve kimseyle konuşmayın denilirse onlar dolandırıcıdır itibar edilmesin. Ben kaymakam beye de imamları ve muhtarları toplamasını kendilerine durumu anlatmak istediğimi belirttim. Herkesi uyarmak istiyorum ki bu durum bir daha kimsenin başına gelmesin.

Kaynak: Çaykara Gazetesi

Son Güncelleme: 22.12.2015 19:43
Anahtar Kelimeler:
Fahri Düzenli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
öğretmen 2015-12-23 12:31:46

ben yine bu tuzağa nasıl düşer diyecem. böyle işlerde polis her gün uyarıyor hayret diyorum..

banner90