banner102

Kız Kur'an Kursu Öğrencilerinden Milli Değerler Gezisi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Şehirler ve Kültürler – Yörelerimiz” projesi kapsamında Dernekpazarı Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencileri Trabzon'da bulunan Milli ve Manevi değerler içeren yerleri gezerek bu yerler hakkında bilgiler edindiler.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
25 Mayıs 2016 Çarşamba 01:17
Kız Kur'an Kursu Öğrencilerinden Milli Değerler Gezisi

Yapılan Trabzon gezisinde Haçkalı Baba Türbesi ve Yaylası, Ayasofya Camii, Kanuni Evi, Gülbahar Hatun Camii, Tarihi Memişağa Konağı, Tarihi Orta Mahalle Evleri ziyaret edilerek katılımcı gençlere gezilen mekanların tarihi değerleri, Trabzon'un Osmanlı Devleti için önemi, Fatih Sultan Mehmet ve Trabzon'un Fethi, Trabzon'un ilk mebusu Ali Şükrü Bey ve hayatı anlatılarak Milli ve Manevi değerler konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca tur boyunca verilen aralarda öğrencilere yemek ikram da yapıldı.

Gezi ile ilgili açıklama yapan Dernekpazarı İlçe Müftüsü Tercüman Özbek,  "Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucu Dernekpazarı İlçesinde bulunan Kur'an Kursu öğrencilerini belirli zamanlarda çeşitli gezi ve sosyal aktivitelere katılım sağlayacaklar." dedi.

Müftü Özbek, "Gezilerle gençlerimizin tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi ilçelerini daha yakından tanımak, buralarda yaşayan akranlarıyla tanışmak ve gençler arasında diyaloğun artırılmasına katkı sağlanacaktır." diyerek yapılan gezi için Müftülük ve Bölge Kız Kuran Kursu adına Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür etti.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 25.05.2016 01:18
Anahtar Kelimeler:
TERCUMAN ÖZBEK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90