banner102

Müftü Aksoy: Kardeşliğin Formülünü Gösterdi

Şefaatli İlçe Müftüsü Abdullah Aksoy, Dernekpazarı İlçe Müftülüğünün düzenlemiş olduğu "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde bir konferans verdi.

17 Ekim 2015 Cumartesi 22:05
Müftü Aksoy: Kardeşliğin Formülünü Gösterdi
Şefaatli İlçe Müftüsü Abdullah Aksoy, Dernekpazarı İlçe Müftülüğünün düzenlemiş olduğu "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde bugün Bölge Kız Kuran Kursu salonunda saat: 10.00 da bir konferans verdi.

Konferansında Cami-Mescid kavramları ve tarihsel kullanımları, Camilerin peygamberimiz dönemindeki fonksiyonları, Cami merkez anlayışlı şehir planlamaları, Yeryüzünün müslümanlar için mescid olduğu, Cami içi müslümanlık ile cami dışı müslümanlığın aynı olduğu-camide yasak olan şeylerin dışarda da yasak olduğunu asla unutmayınız, misalen: camide yere tükürmek yasaksa sokağa tükürmek serbest midir? camide dedikodu yasak ta dışarda serbest mi? asla- günümüzdeki buna benzer yanlış anlayışlar konularında açıklamalar yaptıktan sonra.

Müftü Aksoy; namaz konusunun öneminden sizlere bahsetmeme gerek yok, çünkü hepinizi yakinen tanıyorum beş vakit namazınızı elhamdülilah kılıyorsunuz. Ancak gerek meslektaşlarıma ve gerekse namazını beş vakit muntazaman kılan kardeşlerime cemaatle namaza çok önem vermelerini altını çizerek tavsiye ediyorum. Ayrıca şerefli peygamberimiz; " saflarınızı düzgün ve sık tutunuz, aksi halde şeytan aralarınıza girer ve aranıza düşmanlık sokmak ister. Saflarınızı düzgün yapın ki ; kalpleriniz düzelsin ve omuzlarınızı birbirine iyice temas ettirin ki merhamet olunasınız." Değerli kardeşlerim bu Hadis-i Şerif'i iyi anlayın ve de iyi tahlil edin, göreceksiniz ki terörün, anarşinin, kardeşliğin bozulmasının, sevginin ve saygının yok oluşunun kurtuluş reçetesi burada saklıdır. Eğer Resülüllah'ın bu tavsiyesine uyarsak İslam aleminin yaşadığı bu felaketlerden kurtulacağı kesindir.  O her zaman doğruyu ve mükemmeli söylemiştir, bu tarihen sabittir. İslam alemi en huzurlu günlerini bu talimatlara uyduğu dönemlerde yaşamıştır ve insanlığa da yaşatmıştır. Biz uyarsak bu talimatlara bizden kimseye zarar gelmediği ve gelmeyeceği gibi, bizleri öldürmeye gelenler de bizlerde inşaallah dirileceklerdir. Başka hiçbir kimselerin yaldızlı sözlerine iltifat etmeyin. Resülüllah Veda Haccı Hitabesinde: "Ey insanlar size iki şey bırakıyorum onlara sımsıkı sarıldığınız müddetçe asla sapıtmaz , mağlüp ve mahküm olmazsınız, onlar da ; Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim ve benim sünnetimdir." Deneme yanılma yollarına sapılmadan hazır reçete elde var iken çıkmaz sokaklarda zaman kaybetmeyiniz ey şerefli müslümanlar, imtihandasınız ancak kitap açmak serbesttir unutmayın.

Daha sonra ilçe müftülüğünce Merkez Camiinde  organize edilen Kuran ziyafetine katıldı ve sonunda duasını yaparak namaz kılındı. Namaz sonrası cemaatle kucaklaşarak hasret giderdiler. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 18.10.2015 06:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90