banner102

Ahmedinejad Son kararını açıkladı!

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Rusya'nın başkenti Moskova'da bugün başlayan nükleer müzakereler öncesi, uzlaşma şartını açıkladı.

18 Haziran 2012 Pazartesi 12:49
Ahmedinejad Son kararını açıkladı!

Ahmedinejad'ın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, İran sahip olduğŸu reaktörler için Avrupa'nın nükleer yakıt göndermeyi kabul etmesi durumunda, uranyumun yüzde 20 oranında zenginleşŸtirilmesine ara verecek.

ܖte yandan, bugün P5+1 grubu olarak bilinen, BM Güvenlik Konseyi'nin beşŸ daimi üyesi ve Almanya, Tahran yönetimiyle Moskova'da nükleer müzakerelere başŸladı.

Rus Kommersant gazetesi, P5+1'in İran'ın Natanz'daki tesislerinde uranyumu yüzde 5'e kadar zenginleşŸtirmesini isteyeceğŸini duyurdu. GörüşŸmelerde, İran'dan Fordo'daki tesislerde, zenginleşŸtirmeye son vermesi talebinin de iletileceğŸi bildiriliyor.

İki gün sürecek olan buluşŸma, İran'ın nükleer faaliyetleri için diplomatik yollardan çözüm bulmak için son şŸans olarak değŸerlendiriliyor.

İran, nükleer faaliyetlerinin tamamen barışŸçıl ve doğŸal hakkı olduğŸunu savunuyor. Tahran yönetimi, müzakareler öncesi bu hakkını tartışŸmaya açmayacağŸını duyurmuşŸtu.

ܖte yandan, nükleer müzakerelerin sonuçsuz kalması durumunda Avrupa BirliğŸi, 1 Temmuz'da İran'a yönelik petrol ambargosuna başŸlayacak.

ABD yönetimi de İran'dan petrol satın alan ülkelere uygulayacağŸı yaptırıma maruz kalmamaları için 28 Haziran'a kadar süre tanımışŸtı.

İran ve P5+1 grubu daha önce Irak'ın başŸkenti BağŸdat ve İstanbul 'da masaya oturmuşŸlardı.

 

Dha

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90