banner102

Batıya büyük meydan okuma

Rusya, Çin, İran ve Suriye'den ortak tatbikat

19 Haziran 2012 Salı 16:44
Batıya büyük meydan okuma

Son günlerde Suriye ile ilgili sıcak gelişŸmeler yaşŸanıyor. Dün, Rus donanmasına ait iki savaşŸ gemisinin Suriye'ye gideceğŸi haberi ajanslarda yer almışŸtı. İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars'ın bugün geçtiğŸi bir haber ise önümüzdeki haftalarda suların daha da ısınacağŸını gösteriyor.

Fars'ın haberine göre, Rusya, ܇in, İran ve Suriye büyük bir ortak tatbikata hazırlanıyor. İsmi açıklanmayan kaynaklara dayandırılan habere göre, 90 binden fazla askerin katılacağŸı tatbikat Suriye'nin Akdeniz kıyılarında gerçekleşŸtirilecek.

NܜKLEER DENİZALTILAR, TANKLAR, U܇AKLAR...
Tatbikatta hava, kara ve deniz unsurlarının yanı sıra füze sistemleri de katılacak. Toplam 400 savaşŸ uçağŸı ile 1000 tankın katılacağŸı tatbikata, Rusya nükleer denizaltı, uçak gemisi, mayın tarama gemisi, İran ise savaşŸ gemisi ve denizaltı ile katılacak. Suriye de tatbikatta karadan denize füzelerini deniyecek.

܇İN'İN GEMİLERİNE İZİN
Fars haber ajansı ayrıca, Mısır'ın tatbikata katılacak 12 ܇in savaşŸ gemisine SüveyşŸ Kanalı'ndan geçişŸ izini verdiğŸini de duyurdu.

Tatbikatın önümüzdeki iki hafta içinde başŸlaması bekleniyor. Ay başŸında Suriye, tatbikatın Haziran ayı içinde yapılacağŸına dair haberler yapılmışŸtı.

 

Habertürk

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90