banner102

Çin rekor kıracak!

90 günde dünyanın en yüksek binası yapacaklar!

16 Haziran 2012 Cumartesi 12:16
Çin rekor kıracak!

܇in 'in Hunan eyaletinin merkezi Changsha'da bulunan Broad Sustainable Building (BSB) şŸirketi, Changsha'da 838 metrelik dünyanın en yükseğŸi olacak Sky City adlı binayı 90 günde bitirebileceklerini duyurdu.

şžirketin açıklamasına göre 628 milyon dolara mal olacak 220 katlı binanın inşŸasına Kasım 2012'de başŸlanacak ve 90 gün içinde tamamlanacak. Bina tamamlandığŸı zaman, şŸu an ܇in'in en yüksek binası olan 632 metrelik şžanghay Kulesi'ni geçecek.
Dünyanın şŸu anki en yüksek binası Dubai'de bulunan ve inşŸaat süreci beşŸ yıldan fazla süren 828 metre uzunluğŸundaki Burç Halife. Dünyadaki ikinci uzun bina ise Tokyo'daki 634 metre uzunluğŸundaki Tokyo Skytree.

܇in'in resmi Xinhua haber ajansına konuşŸan BSB CEO'su Zhang Yue, şŸu an merkezi hükümetten onayın beklendiğŸini ve 220 katlı Sky City için olumlu kararın çıkacağŸından emin olduklarını söyledi. BSB, Haziran 2010'da 15 katlı bir binayı 6 günde, Aralık 2011'de de
30 katlı bir oteli 360 saat içinde yaparak, adını duyurmuşŸtu.

 

 

 

 

 

 

Habertürk

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90