banner102

El Cezire'den Arafat'la ilgili şok iddia

Arafat zehirlenerek öldürüldü.

04 Temmuz 2012 Çarşamba 12:42
El Cezire'den Arafat'la ilgili şok iddia

Filistin'in 2004 yılında hayatını kaybeden lideri Yaser Arafat'ın ölümüyle ilgili şŸok bir iddia ortaya atıldı. El Cezire'nin iddiasına göre, Arafat zehirlenerek öldürüldü.

 

Dokuz aydan bu yana sürdürdüğŸü araşŸtırmanın sonuçlarını açıklayan El Cezire, efsanevi liderden geriye kalan eşŸyalarda nadir görülen bir radyoaktif maddeye rastlandığŸını öne sürdü.



Ekim 2004'te Filistin'de aniden rahatsızlanmasının ardından sağŸlık testleri için götürüldüğŸü Fransa'daki bir askeri hastanede hayatını kaybeden Arafat'ın ölüm nedeni konusunda şŸu ana kadar çeşŸitli iddialar ortaya atılmışŸtı. 75 yaşŸında yaşŸamını yitiren Arafat'ın kanserden, sirozdan hatta AIDS'ten öldüğŸünü öne süren bile olmuşŸtu.



Ancak El Cezire'ye göre, 11 Kasım 2004'te hayatını kaybeden Filistinli liderin ölüm nedeni bunlardan hiçbiri değŸil.



El Cezire'nin iddiasına göre, Arafat'ın elbise, dişŸ fırçası ve ünlü kefiyesi üzerinde yapılan testlerde anormal düzeyde polonyum bulundu.



İsviçre'nin Lozan kentindeki Radyofizik Enstitüsü'nde analiz edilen eşŸyalarda Arafat'a ait kan, ter, tükürük ve idrar lekesi olduğŸu ifade edildi. Habere göre, yapılan testler neticesinde, Arafat'ın öldüğŸü sırada vücudunda yüksek miktarda polonyum olduğŸu sonucuna varıldı.



POLONYALI KİMYAGER TARAFINDAN KEşžFEDİLDİ



Arafat'ın dul eşŸi tarafından El Cezire'ye teslim edilen eşŸyalarda bulunan polonyum, başŸta uzay araçlarına güç sağŸlanması olmak üzere çeşŸitli amaçlar için kullanılan yüksek düzeyde radyoaktif bir madde.



Polonya asıllı kimyager ve fizikçi Marie Curie tarafından 1898'de keşŸfedilen polonyumun ilk kurbanlarından biri Curie'nin kızı Irene olmuşŸtu. Annesi gibi nobel ödüllü bir kimyager olan Irene Curie, laboratuvarındaki bir polonyum patlamasından yıllar sonra yakalandığŸı lösemi hastalığŸı sonucunda hayatını kaybetmişŸti.



İsrail'in nükleer programında görev alan iki kişŸinin de polonyuma maruz kaldığŸı için öldüğŸü bildirilmişŸti.



Ancak polonyumun en ünlü kurbanı, 2006 yılında Londra'da hastalanarak ölen eski KGB ajanı Aleksander Litvinenko'ydu. İngiliz makamların yürüttüğŸü soruşŸturma neticesinde, Rus hükümetine muhalif görüşŸleriyle tanınan Litvinenko'nun çayına polonyum atıldığŸı ortaya çıkmışŸtı.

 

 
 
Hürriyet

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90