banner102

Gürcistan'da Türk'lerin özgürlüğü 20 bin Lari

Gürcistanda hapishaneye atılan polis emeklisi Türk vatandaşı, suçsuz olduğu anlaşılmasına rağmen 20 bin Lari ödeyerek özgürlüğüne kavuştu

16 Haziran 2012 Cumartesi 12:08
Gürcistan'da Türk'lerin özgürlüğü 20 bin Lari

Türkiye’de çeşŸitli illerde 23 yıl boyunca polis memuru olarak görev yaptıktan sonra 2004 yılında emekliye ayrılıp İstanbul ile Gürcistan arasında toplu taşŸımacılık yapan İmdat Gürbüz’ün başŸından geçenler polisiye filmleri aratmayacak türden.

2004 yılından bu yana otobüs şŸoförlüğŸü yapan Gürbüz geçtiğŸimiz yıl İstanbul’dan yolcularını alarak Gürcistan’a hareket etti.

܇alışŸmışŸ olduğŸu firmanın Esenler Otogar’ında bulunan ofisinden araca yolcu olan bir Gürcü'ye ait 22 adet paket yüklendi. Gürbüz’e yolcunun ücretinin Sarp Sınır Kapısı’nda kendisini bekleyen iki arkadaşŸı tarafından ödeneceğŸi söylendi.

Otobüs Sarp Sınır Kapısı’na ulaşŸtığŸında otobüsteki tüm eşŸyalar boşŸaltıldı. Ancak Gürcü yolcuya ait 22 adet paket araçtan indirilmedi. Gürbüz, otobüsü bekleyen iki Gürcü’den araçtaki yolcunun 250 dolarlık ücretini alarak Gürcistan’a geçişŸ yaptı.

Ancak Gürcü polisler, otobüs Gürcistan sınırlarına girdiğŸi sırada aracı durdurarak
araçta bulunan 22 paket içerisindeki otomobil yedek parçalarının faturasız olarak kaçak yollarla yurda sokulduğŸu, Gürbüz’ün bu işŸlem karşŸılığŸında Gürcüler'den rüşŸvet aldığŸı iddiaları ile işŸlem başŸlatıldı.

Gürbüz olayla ilgili göz altına alınırken otomobil yedek parçalarının sahibi olan üç Gürcü, paketler kendilerine teslim edilerek serbest bırakıldı.

 

 

KORKUN܇ PAZARLIK 

 

Gözaltına alınan Gürbüz’e Türkiye BüyükelçiliğŸi tarafından bir avukat tutuldu. Gürbüz konu ile ilgili yaptığŸı açıklamada, “Avukat bana 8 ile 11 yıl arasında ağŸır hapis cezası istemi ile yargılanacağŸımı söyledi.

 

Benden zengin üç Türk’ün ismini vermemi istediler. ܜç Türk’ün ismini vermem halinde serbest bırakılacağŸım söylendi. ܜç ismi verseydim ismini vereceğŸim kişŸilere benzer bir tuzak kurulacaktı.

 

23 yıl polislik yaptım. Nasıl bir çete ile karşŸı karşŸıya olduğŸumu, nasıl tuzağŸa düşŸürüldüğŸümü çok geçmeden anladım. İstediklerinin hiç birini yerine getirmedim. Yargılamam başŸladıktan sonra benden 50 bin Lari istendi. Bu parayı ödemedim. Ben 8 kez hakim karşŸısına çıktım. 7 ay Tiflis Cezaevi'nde zor şŸartlarda kaldım.

 

Otobüse konulan 22 adet paketin sahipleri ise bir kez formalite icabı hakim karşŸısına çıktılar. ܜst mahkeme suçsuzluğŸumu kabul etti. Ancak buna rağŸmen 20 bin Lari ödeyerek serbest kaldım” dedi.

 

İşžKENCE GܖRDܜK 

 

Gürbüz, kendisi gibi bir çok Türk vatandaşŸının Gürcistan’da aralarında savcıların ve polislerinde bulunduğŸu bir şŸebeke tarafından tuzağŸa düşŸürüldüklerine belirterek, “ܜlkemiz Gürcistan’daki vatandaşŸlarının haklarını korumakta zayıf kalıyor. Suçsuz olmama rağŸmen 7 ay hapishanede kaldım.

 

Zaman zaman bize psikolojik işŸkenceler yapıldı. ܇ırılçıplak soyularak topluca oturup kalkmamız istendi. Suçsuz olduğŸumun ortaya çıkmasına rağŸmen 20 bin Lari ödemeden serbest bırakılmadım. ܖzgürlüğŸüme kavuşŸmak için o paranın nasıl toplandığŸını ben bilirim” diye konuşŸtu.

 

Haber 61

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2018-05-21 04:02:42

Keşke bizim senin başına gelen gelseydi babamın başına gürcistana gitti 1994 senesinde babam gitti üzerinde 20 bin dolar ile ve dönmedi birdaha geri yani oraya giden paralı birisi yok oluyor bile allah kahretsin gürcistanı

banner90