banner102

İran'dan tehdit: Erdoğan bu işe bulaşmasın

Muhammedi, "Erdoğan ve dostlarına tavsiyem bu işe bulaşmamaları" ifadesini kullandı.

13 Ağustos 2012 Pazartesi 11:14
İran'dan tehdit: Erdoğan bu işe bulaşmasın

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve DışŸ Politika Komitesi ܜyesi İbrahim Aka Muhammedi, "BaşŸbakan Recep Tayyip ErdoğŸan'ın Suriye politikası, iktidarının sonunu getirir" iddiasında bulundu.

İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV'nin haberine göre, Muhammedi Türkiye'nin Suriye politikasını eleşŸtirdi. "ErdoğŸan ve dostlarına tavsiyem bu işŸe bulaşŸmamaları" diyen Muhammedi, iktidar partisinin gelecek seçimlerde bu durumun kurbanı olabileceğŸini söyledi. Muhammedi, Türkiye'nin İran ve Suriye ile dostane ilişŸkiler kurması gerektiğŸine dikkat çekti. Ankara yönetiminin "Bir avuç katil ve eşŸkiya" olarak nitelendirdiğŸi Suriyeli muhalifleri desteklemekten vazgeçmesi gerektiğŸini savundu.



Suriye'nin başŸkenti şžam'da 48 İranlının kaçırılmasının ardından Tahran'dan daha önce de sert açıklamalar gelmişŸti.



İran Genelkurmay BaşŸkanı Hasan Firuzabadi Türkiye'yi kaçırma olayından sorumlu tutmuşŸ, Suriye'nin iç savaşŸa sürüklenmesinde Katar ve Suudi Arabistan ile birlikte rol oynamakla suçlamışŸtı.

 

Haber 7

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90