banner102

İsrail askeri kaçırana büyük ödül!

Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi üyesi Prens Halid bin Telal, Filistinli mahkumlarla takas etmek için İsrailli bir asker yakalayacak kişilere bir milyon dolar vaat etti.

30 Ekim 2011 Pazar 20:51
İsrail askeri kaçırana büyük ödül!
Milyarder işŸ adamı Elvelid bin Telal’in kardeşŸi olan Halid bin Telal, ödül teklifini dün El Delil televizyonundan duyurdu.

Prens, yaptığŸı teklifin, İsrail tarafından geçmişŸte benzer bir teklifte bulunduğŸu için tehdit edilen şžeyh Avad El Karani’ye destek çıkan bir misilleme olduğŸunu belirtti. El Karani, aynı amaçla bir İsrail askeri yakalayana 100 bin dolar ödül vereceğŸini açıklamışŸtı.

Nüfuzlu bir dini lider olan El Karani, yaptığŸı vaadin ardından tehditler almaya başŸlamışŸtı. Prens El Telal, “El Karani 100 bin dolar ödül vaat etmişŸti. Ben bu teklifi üzerine 900 bin dolar ekleyerek bir milyon dolar yapıyorum” dedi.

Suudi Prens ve şŸeyhlerin İsrail askerlerinin kaçırılması karşŸılığŸında sunduğŸu teklifler, İsrail ordusunda başŸçavuşŸ olan Gilad şžalit’in beşŸ yıl Hamas’ın esiri olduktan sonra bu ay serbest kalmasının ardından geldi.

İsrail, şžalit’e karşŸılık bin 27 Filistinli mahkumu serbest bıraktı.

Ajans5

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90