banner102

İsrailli Sami Ofer evinde ölü bulundu

Türkiye'de bir dönem 'Galataport' ihalesiyle gündeme gelen İsrailli Ofer Grubu'nun sahibi Sami Ofer evinde ölü bulundu

04 Haziran 2011 Cumartesi 09:39
İsrailli Sami Ofer evinde ölü bulundu
ABD, Türkiye'nin Galataport ihalesiyle yakından tanıdığŸı Ofer Grubu'nu İran'a petrol tankeri sattığŸı için kara listeye almışŸtı. Haber İsrail'de skandal olarak değŸerlendirilmişŸ ve soruşŸturma açılması istenmişŸti.. YaşŸanan bu gelişŸmelerin ardından Sami Ofer evinde ölü bulundu. İsrailli işŸ adamı 89 yaşŸındaydı.

İSRAİL TELEVİZYONU DUYURDU

İsrail Channel 10 TV'nin haberine göre, İran ile işŸ bağŸlantıları nedeniyle bir skandalın ortasında yer aldığŸı iddia edilen ünlü işŸadamı İsrailli Sami Ofer evinde ölü bulundu. ABD, Ofer Brothers grubuna bağŸlı şŸirketlerinden birini İran'a petrol tankeri sattığŸı için kara listeye almışŸtı. İsrail basını son 10 yıl içinde Ofer Brothers grubuna ait 13 geminin İran limanlarına uğŸradığŸını yazmışŸtı. Ofer Grubu, Türkiye'de de TüpraşŸ ve Galataport ihalleriyle KuşŸadası Limanı'nın özelleşŸtirmesinde gündeme gelmişŸti.

SAMİ OFER KİMDİR?

Sami Ofer kardeşŸi Yuli Ofer ile birlikte Ofer Biraderler (Ofer Brothers) grubunun sahibidir. 19 şžubat 1922'de doğŸmuşŸtur. 1947'de Romanya'dan İsrail'e göçmüşŸ olan babaları Joseph Herschovici'nin Hayfa'da başŸlattığŸı küçük gemi acentesi oğŸulları Sami ve Yuli'nin (sonradan soyadlarını İbranileşŸtirerek Ofer adını almışŸlardır) yönetiminde dev bir uluslararası gruba dönüşŸmüşŸtür. İki kardeşŸ bir arada, Forbes dergisi dünya zenginleri sıralamasında 2005'de 3.1 milyar dolarlık bir servetin başŸında 188'inci sıradadırlar. İsrail'in ikinci büyük zenginleridirler.

Kamuoyuna karşŸı ketum bir tarz benimsemişŸ olan iki kardeşŸ, başŸta gemi taşŸımacılığŸı, bankacılık, inşŸaat ve emlak sektörlerinde faaldirler. Monako'da yaşŸayan Sami Ofer daha ziyade denizcilik sektörleri ile ilgili faaliyetleri, Tel Aviv'deki kardeşŸi Yuli ise emlak işŸlerini idare etmektedir. Ofer kardeşŸler, 2004 yılında, grup içindeki müşŸterek varlıklarını resmen ayıracaklarını (Sami Ofer'in varlığŸının kardeşŸi Yuli Ofer'den çok daha fazla olduğŸu tahmin edilmektedir) ve çocuklarına birbirlerinden ayrılmışŸ varlıklar devredeceklerini açıklamışŸlardır. Sami Ofer aynı zamanda tanınmışŸ bir sanat koleksiyoncusu olup, dünyanın en büyük Marc Chagall tabloları koleksiyonuna sahiptir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90