banner102

'Kafanıza yıldırım gibi düşeriz'

İranın dini lideri Ali Ayetullah Hamaney, İsraili bir kez daha sert bir dille uyardı

04 Haziran 2012 Pazartesi 09:59
'Kafanıza yıldırım gibi düşeriz'
Hamaney’in uyarısı, İran’ın yeni bir virüs saldırısına maruz kaldığŸı ve İsrail’in denizaltılarının nükleer silah taşŸıyabildiğŸinin ortaya çıkmasının ardından geldi.

Hamaney, son günlerde yaşŸanan gelişŸmeler karşŸısındasessizliğŸini bozdu ve “İran’a karşŸı İsrail’in atacağŸı herhangi bir yanlışŸ adıma yıldırım gibi missillemede bulunacaklarını” söyledi. Hamaney’in askeri danışŸmanı ise OrtadoğŸu’daki İsrail ve ABD üslerinin, füzelerinin menzilinde olduğŸunu ‘hatırlattı.’

İsrail, yakın dönemde İran’ın nükleer programına yönelik askeri opeasyon söylemlerini arttırdığŸı gibi, İran, nükleer tesislerini hedef alan Stuxnet’in ardından Flame adı verilen yeni bir virüsün saldırısına maruz kaldığŸını açıklamışŸtı.

Hamaney, koltuğŸuna oturduğŸu Ayetullah Ruhullah Humeyni’nin ölümünün 23’üncü yıldönümünde yaptığŸı konuşŸmada, “İsrail’in atacağŸı herhangi bir yanlışŸ adım veya uygun olmayan hamle onların kafasına yıldırım gibi düşŸer” ifadesini kullandı.

ASKERİ SEÇeNEK HALA MASADA

İran’a karşŸı uygulanan yaptırımların sonuç vermeyeceğŸine inanan ve bugüne kadar yaptırımlardan istediğŸi sonucu alamayan İsrail, askeri operasyon seçeneğŸini ısrarla savunmaya devam ediyor. ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ise geçtiğŸimiz hafta yaptığŸı açıklamada, İran’ın nükleer silah gelişŸtirmesini engellemek için ellerinden gelecek her türlü imkanı kullanacaklarını yinelemişŸti.
Hamaney konuşŸmasında, Batı’yı nükleer programları hakkında yalan söylemekle de suçlayarak, "Amerikalılarla Batılıların yaptıkları aptalca. Kendini sorunlarını gizlemek için nükleer sorunu büyütüyorlar" dedi.

“VURAMAYACAğžIMIZ NOKTA YOK”
-sayfa-

Hamaney’in sözlerine ek olarak, dini liderin üst düzey askeri danışŸmanı TuğŸgeneral Yahya Rahim Safavi’de Batı’ya tehdit savurdu. IRNA haber ajansının verdiğŸi bilgiye göre Safavi, “İsrail’in füzelerimizden kaçabileceğŸi tek bir nokta bile yok” dedi.
Safavi, “İran’a düzenlenecek olası bir askeri opereasyon halinde ABD’nin de OrtadoğŸu’daki üslerinin, füzelerine hedef olabileceğŸi” uyarısında bulundu.

 NܜKLEER DENİZALTILAR


OrtadoğŸu’daki gerilimi artıran en son gelişŸme, Almanya’nın Der Spiegel dergisinin haberiyle patlak verdi. Der Spiegel, Almanya’nın Kiel kentindeki Howaldts tersanesinde inşŸa edilen ve İsrail’e gönderilen üç denizaltının, açıklanmamışŸ olsa da nükleer füzelerle donatılabilecek kapasitede olduğŸunu öne sürdü.

Derginin haberine göre, Almanya Savunma BakanlığŸı’nda geçmişŸte planlama dairesi başŸkanlığŸı yapmışŸ olan Hans Rühne ile eski müsteşŸar Lothar Rühl, denizaltıların İsrail’e satıldıklarında nükleer silahların ateşŸkelenmesi için de kullanılabileceklerini kabul ettikleri belirtildi.
Dha

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan yakın 2012-06-04 21:46:03

yürü be iran ki tutar seni, biz senin onda birin kadar olsaydık bütün dünya önümüzde diz çökerdi.

banner90