banner102

Obama Suriye'ye müdahele şartını açıkladı

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin Suriye'ye olası askeri müdahale konusundaki düşüncesinin nasıl değişeceğine ilişkin şartını açıkladı.

21 Ağustos 2012 Salı 10:09
Obama Suriye'ye müdahele şartını açıkladı

ABD BaşŸkanı Barack Obama, ABD'nin Suriye'ye olası askeri müdahale konusundaki düşŸüncesinin, bu ülkede kimyasal ya da biyolojik silahların kullanılması halinde değŸişŸebileceğŸi uyarısında bulundu.

Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Obama, bir gazetecinin, Suriye'de kimyasal silahların emniyet altına alınması için ABD ordusunun devreye sokulması ihtimaline ilişŸkin bir soru üzerine, ''Bu aşŸamada askeri müdahale talimatı vermedim ancak kimyasal ve biyolojik silahlar hususunda dile getirdiğŸiniz nokta çok önemli. Bu sadece Suriye'yi ilgilendiren bir konu değŸil, İsrail dahil olmak üzere bölgedeki yakın müttefiklerimizi ve bizi de ilgilendiriyor. Kimyasal ya da biyolojik silahların yanlışŸ kişŸilerin eline düşŸtüğŸü bir durumla karşŸı karşŸıya kalamayız'' dedi.

Esed rejimine ve aynı zamanda ''sahadaki diğŸer oyunculara'', kimyasal silahların ortada dolaşŸtığŸını ya da kullanıldığŸını görmenin ABD için bir ''kırmızı çizgi'' olduğŸunu net olarak vurguladıklarını belirten Obama, ''Böylesi bir durum hesaplarımı ve denklemimi değŸişŸtirir'' ifadesini kullandı.

Obama, ''bu derece kırılgan bir durumda'', kimyasal silahların olası kullanımı konusunda tamamen rahat olduğŸunu söyleyemeyeceğŸini kaydederek, konuyu çok dikkatle izlediklerini, bir dizi ihtimal planları oluşŸturduklarını söyledi.

ABD BaşŸkanı Obama, ''Kimyasal silahların hareketliliğŸi ya da kullanımının çok büyük neticelere yol açacağŸı ve bunun bizim için bir kırmızı çizgi olduğŸuna dair bölgedeki her bir oyuncuyla net şŸekilde diyalog halindeyiz'' diye konuşŸtu.

 

Haber 7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90