banner102

'Rüya ülke' ile vizeler kalkıyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, müjde verdi.

27 Haziran 2012 Çarşamba 14:41
'Rüya ülke' ile vizeler kalkıyor

BaşŸbakan Yardımcısı Ali Babacan, Amerika BirleşŸik Devletleri'ne vizesiz girişŸ sürecinde ilerlemişŸ durumda olduklarını belirterek, "Bunlar zaman isteyen konular. Biz de bu sürece başŸlamayı kendilerine ilettik" dedi.

ABD-Türkiye Ekonomik ve Ticari Stratejik İşŸbirliğŸi Çerçevesi'nin 2.Bakanlar Toplantısı, BaşŸbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer ܇ağŸlayan, ABD Ticaret Temsilcisi Ron Kirk ve Ticaret Bakanı Gary Locke'ın katılımıyla Ekonomi BakanlığŸı'nda gerçekleşŸtirildi.

Toplantı sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Babacan, ABD'ye vizesiz geçişŸ sürecinde ilerlemişŸ olduklarını kaydederek, "Bunlar zaman isteyen konular. Biz de bu sürece başŸlamayı kendilerine ilettik" dedi. Babacan, basın toplantısında her ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişŸkilerin artırılması yönünde konuşŸtuklarını ifade ederek, toplantıda birçok gündem maddesini ele aldıklarını söyledi. Maddeler arasında vize muafiyeti, farklı ürünlerin ithalatı, ihracatı, yenilebilir enerji verimliliğŸi olduğŸunu kaydeden Babacan, bir sonraki toplantının gelecek yıl Washington'da olacağŸını bildirdi.

Ekonomi Bakanı Zafer ܇ağŸlayan, ABD'yle ikili ticaretlerinin her yıl gelişŸtiğŸini kaydederek, 2002'de iki ülkenin ticaret hacminin 6.4 milyar dolar hatırlattı. ܇ağŸlayan, "Biz ETSİ܇ çalışŸmaları altında ilk başŸlangıçta 2009 yılında 16 milyar dolar seviyesindeydi ve bugün ETSİ܇ mekanizmasının devreye girişŸinin 2.yılın sonunda aramızdaki ticaret hacmi 21 milyar dolara ulaşŸmışŸ.

 

 

Bizim problemimiz belki de birbirimizi geçmişŸte iyi tanımamamızdan kaynaklanıyor. Birbirimizi yakından tanıdıkça, neler yapabileceğŸimizi gördükçe bu birlikteliğŸimiz daha fazla artacak. Bu noktada Amerika firmalarının Türkiye'de yatırım yapmasını her fırsatta önemsiyoruz. Türkiye son 8 yılda hükümetimiz döneminde 115 milyar dolar doğŸrudan yatırım almışŸtır. Bunun yaklaşŸık 8,5 milyar dolarlık kısmının Amerika firmaları tarafından yapılması bizim için önemlidir" dedi.

 

 Haber 5

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90