banner102

SOL Gazetesinden Büyük Çirkeflik!

‘Halka yalan söylemek suçtur’ sloganı ile yayın yapan SOL gazetesi, 7 Temmuz Gazete manşetinde büyük bir çirkefliğe imza attı!

08 Temmuz 2013 Pazartesi 13:14
SOL Gazetesinden Büyük Çirkeflik!

 ‘Bu Festival Bir Harika’ manşeti altında yer alan haberde, Direnen Basın, Çapulcuları festivale çağırıyor başlığı ile yayınlanan haberle hiç alakası olmadığı halde, çizilmiş temsili bir resim yayınladı. Bu resim adeta Evrim Teorisi saçmalığını okuyucularına empoze etmeye çalışıyor.

Ulusal yayın yapan ve günlük olarak çıkan SOL gazetesinin 7 Temmuz 2013 Pazar ve 279. Sayısında yer alan manşet, gerek İnananlara karşı yapılan hakaretin yanında, kendi ilkeleriyle çelişen bir durum arz ediyor.

Gazetenin resmi web sitesinde yer alan ilkelere göre de çelişen haber resmi büyük bir çirkefliği ortaya koyuyor.

Gazetenin ilkelerinden bazıları şu şekilde:

Gazete ilkeli olmalı

Bir dediği bir dediğini tutmayan, rüzgârın estiği yöne göre tutum alan, iktidar ve otorite sahiplerine şirin gözükmek için takla atıp duran gazete haber vermez, nabza göre şerbet verir. Şerbet dağıtmak için değil, gazete çıkarmak için kolları sıvadık, ilkeli olmak zorundayız. Evet, soL’un ilkeleri var. soL’un ilkeleri olduğundan, gazetenin kapısından liboşu, ırkçısı, yobazı giremez, gazetenin sayfalarında halkın çıkarlarına aykırı tek bir sözcük kendine yer bulamaz. soL’un ilkeleri halkın ihtiyaçlarıdır.

Gazete hakarete yeltenmemeli

soL dik duracak, ilkelerinden ödün vermeyecek, gerçeği ara- maktan asla vazgeçmeyecek. Ama hiçbir biçimde, halkın tepkisini en fazla çekenler dahil olmak üzere, insanlara hakaret etmeyecek, onları aşağılamayacak, aciz duruma düşenleri alaya almayacak. Halkla dalga geçmeye kalkanları, işçisini, köylüsünü, öğrencisini küfürle susturmaya yeltenenleri de hiç af- fetmeyecek. Onlara karşı en büyük silah olarak gerçeğin ta kendisini kullanacak. Hiciv, taşlama gibi etkili ve bu coğrafyada yer edinmiş sanatsal ifade biçimlerinden de yararlanacak. Düzeysizlik ve bayağılığa ise hiç prim vermeyecek

Gazete yalan söylememeli

Yalan, bilerek doğrudan uzak durmaktır. Bugün gazeteler, televizyonlar aralıksız yalan yazıyor, yalan söylüyor. Yalandan bıkan, halka doğruları anlatmak isteyen gazeteciler susturuluyor. soL’un susmaya hiç niyeti yok. soL susmayacak, doğruları konuşacak. Yanlış yaptığında, özür dilemesini bilecek.

Bu ilkeleri okuduktan sonra şu sorular akla geliyor;

-Maymundan gelmediğimiz bütün bilimsel delillerle açıklanmışken manşette bu resmi verme ne anlama geliyor?

- Gazete hakarete yeltenmemeli diyorsunuz. Siz Maymundan gelmediğine inanana lara hakaret etmiyormusunuz?

- Gazete ilkeli olmalı diyorsunuz. Siz aklından sorunu olanların estirdiği rüzgâra göre esip ilkeli olduğunuzu mu zannediyorsunuz?


Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 25.07.2013 10:45
Anahtar Kelimeler:
SOLDarvinizmMaymun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arif ardan 2013-07-08 13:21:45

ukalalıktan başka birşey değil. resmen müslümanlara hakaret ediyor. üstelik türkiye'de

Avatar
kazım sağ 2013-07-08 14:05:05

bunlar çapulcu değil , ahlaksız din düşmanları..

banner90