banner102

'Soykırım' Siyonist İsrail meclisinde

Fransa'dan sonra 1915 olayları bugün İsrail parlamentosunun da gündemine gelecek. İsrailli parlamenterler 'Ermeni soykırımı' iddialarının tanınması ve bir anma günü ilan edilmesini görüşecek.

26 Aralık 2011 Pazartesi 21:12
'Soykırım' Siyonist İsrail meclisinde
İsrail gazetesi Haaretz'in haberine göre, İsrail parlamentosundaki EğŸitim, Kültür ve Spor Komitesi Alex Miller başŸkanlığŸında bugün "Ermeni soykırımı" iddialarının tanınması ve bir anma günü ilan edilmesi gündemiyle toplanacak.

Basına ve kamuyouna açık yapılacak komitenin toplantısında Meclis BaşŸkanı Reuven Rivlin'nın yanı sıra DışŸişŸleri Bakan Yardımcısı Danny Ayaolon da hazır bulunacak.

Haaretz'in haberine göre, "Ermeni soykırımı" iddialarının kabul edilmesi halinde bu İsrail tarihinde bir ilk olacak. 'Soykırım'ın tanınması ve bir anma günü ilan edilmesi İsrail parlamentosunda 8 ay önce gündeme gelmişŸ ancak bugüne kadar ertelenmişŸti.

'SOYKIRIM'A DAHA ܖNCE KARşžI ܇IKILMIşžTI

Daha önce de İsrail Meclisi'nin DışŸ İlişŸkiler ve Savunma Komiteleri konuyu kapalı kapılar ardında görüşŸmüşŸ ancak soykırım iddialarının tanınmasına karşŸı çıkmışŸtı.

'AHLAKİ BİR SORUMLULUK'

"Ermeni soykırımı"nın tanınması için İsrail parlamentosunda çaba gösteren isimler arasında yer alan milletvekili Zahava Gal-On, "İsrail hükümeti, yıllarca Türkiye'yi hem ekonomik hem de askeri alanda stratejik bir partner olarak gördüğŸü için soykırımı tanımayı reddetti. şžimdi iki ülke ilişŸkilerine baktığŸımızda, DışŸişŸleri'nin bu yasanın geçmesini sağŸlayarak şŸimşŸekleri üzerine çekmek istemez. Ancak EğŸitim, Kültür ve Spor Komitesi bu konunun konuşŸulması için doğŸru bir yer. Ermeni soykırımının tanınmasının ahlaki bir sorumluluk olduğŸuna da inanıyorum" şŸeklinde konuşŸtu.

'TܜRKİYE İLE BAğžLANTISI YOK'

EğŸitim, Kültür ve Spor Komitesi BaşŸkanı Alex Miller ise "Ermeni soykırımı" iddialarının İsrail parlamentosunda konuşŸulmasıyla Türkiye arasında doğŸrudan bir bağŸlantı kurulmasının doğŸru olmadığŸını iddia etti. Miller, 8 ay önceki konunun bugüne ertelenmişŸ olmasının Meclis BaşŸkanı Rivlin'in de toplantıda hazır bulunma isteğŸinden kaynaklandığŸını ve bugüne ertelendiğŸini savundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90