banner102

Türk işçisinin mucize kurtuluşu!

Libya'da, saldırılar sırasında kazdığı iki metrelik çukur sayesinde kurtulan Türk işçi o anı anlattı

04 Nisan 2011 Pazartesi 11:30
Türk işçisinin mucize kurtuluşu!

Libya da bir şŸirkette taşŸeron olarak çalışŸan Mehmet Sait Baykız, bölgeyi ele geçiren yönetime bağŸlı askerlerin saldırısından kazdığŸı iki metrelik çukur sayesinde kurtuldu.

 

 

Libya'ya 1983 yılında gelen ve son olarak Ecdebiye ile Brega kentleri arasındaki Zıvitina bölgesinde İngilizlere ait bir şŸirkette taşŸeron olarak çalışŸan Mehmet Sait Baykız, AA muhabirine, bir süre öncesine kadar muhaliflerin kontrolünde olan Zıvitina'da 10 gün önce şŸiddetli çatışŸmalar yaşŸandığŸını anlattı.

 

 

܇atışŸmaların yaşŸandığŸı saatlerde şŸirkette bulunduğŸunu belirten Baykız, daha sonra muhaliflerin geri çekildiğŸini ve kontrolün lider Muammer Kaddafi'ye bağŸlı askerlerin eline geçtiğŸini söyledi. Baykız, bölgeyi abluka altına alan askerlerin ev ve işŸyerleri ile gaz depolarına rastgele ateşŸ açtığŸını, bunun üzerine önceden hazırladığŸı, üzerine işŸ makinesi park ettiğŸi iki metre derinliğŸindeki çukurda gizlendiğŸini ifade etti. Askerlerin gelmesiyle şŸirketteki bina ve konteynerlere ateşŸ açıldığŸına şŸahit olduğŸunu anlatan Baykız, çukurda geçirdiğŸi günleri şŸöyle anlattı:

 

 

''Askerlerin araçlarla bulunduğŸum yere doğŸru geldiğŸini görünce kazdığŸım çukura gizlendim. Bir süre sonra askerler geldi ve her tarafa ateşŸ etmeye başŸladı. Daha sonra askerler ilerlemeye devam etti. YaklaşŸık bir saat sonra askerlerin bölgeden uzaklaşŸtığŸından emin oldum ve çukurdan çıkarak binaya girdim. Askerler doğŸuya doğŸru gittiğŸi için tekrar gelebilirdi, bu nedenle yanıma yiyecek bir şŸeyler alıp çukura döndüm. Burada üç gün kaldıktan sonra savaşŸ uçakları askerlere havadan bomba yağŸdırdı ve bombardımandan kurtulanlar bölgeyi terk etmeye başŸladı. Hayatımı iki metrelik çukura borçluyum. EğŸer çukura girmeseydim beni de öldüreceklerdi ve şŸu anda yaşŸıyor olmayacaktım.''

 

 

Askerlerin bölgeden kaçmasıyla bulduğŸu bir araçla Bingazi'ye gelerek Türkiye BaşŸkonsolosluğŸuna sığŸındığŸını belirten Baykız, BaşŸkonsolos Ali DavutoğŸlu ile görüşŸtüğŸünü ve yaşŸadığŸı panik nedeniyle pasaportunu kaybettiğŸini anlattı. Baykız, DavutoğŸlu'nun kendisine yardımcı olarak yeni bir pasaport çıkarttığŸını, ayrıca Türkiye'ye gönderilinceye kadar da Bingazi'de yaşŸayan bir Türk ailesinin yanında kalmasını sağŸladığŸını söyledi.

 

 

Libya'da istikrar sağŸlanıncaya kadar Türkiye'de kalacağŸını belirten Baykız, ''Daha sonra buraya gelerek hem alacaklarımı tahsil edeceğŸim, hem de burada çalışŸmaya devam edeceğŸim. Yardımlarından dolayı BaşŸkonsolosumuz DavutoğŸlu'na ve çalışŸanlara teşŸekkür ediyorum'' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ceren gul 2014-10-10 12:05:17

kahraman dır

Avatar
derya can 2014-10-10 19:29:37

kahraman bir kürt

banner90