banner102

Türkiye konuşuyor, İsrail uyguluyor...

İsrail'e, tatil nedeniyle giden Türk turist kafilesi, Tel Aviv Havaalanı'ndaki arama noktalarında özellikle Türk turistlere yönelik yapılan rahatsız edici aramalardan şikayetçi oldu.

06 Eylül 2011 Salı 09:46
Türkiye konuşuyor, İsrail uyguluyor...

Bayramın 3. gününü Kudüs'te geçirmek için uçakla İsrail'e giden, Tel Aviv Havaalanı'na geldiklerinde alışŸık olmadıkları bir tutumla karşŸılaşŸtıklarını belirten Mustafa Teke, ''Beni ve birkaç arkadaşŸımı ayırarak, uzun bir süre beklettiler. Mail adresimiz, cep telefonlarımız, ailemiz, evli olup olmadığŸımız, kaç çocuğŸumuz olduğŸuna kadar bütün bilgileri istediler.

Zorla pantolonumu çıkarttılar

19.45 uçağŸına binmek üzere havaalanına gittik. Saat 17.00'de sıraya girerek, valizlerimizi verdik. Valizlerimiz en ince noktasına kadar defalarca arandı. Sonra 'içeri girin' dediler. İki özel güvenlik odasına girdik. Bu odada bir polis üzerimdeki her şŸeyi çıkarmamı istedi. Hem elle hem de dedektörle aramaya başŸladılar. ܜzerimdeki pantolonumu da çıkarmamı istediler. Ben de itiraz ettim. 'Dedektör sinyal veriyor, çıkar' diye ısrar ettiler. Ben de bir tercüman istedim. Bana elle dokunduklarında ben de onları ittim. Bu sırada havaalanında ne kadar sivil polis varsa benim odaya girdiler. Perdeyi çektiler. 'Neden çıkarmıyorsun pantolonu' dediler. Bende 'Müslümanım ve pantolonumu çıkarmam' dedim. 'O zaman uçamazsın' dediler. Ben de 'hiç sorun değŸil benim ülkem beni buradan alır ama bu haksızlığŸı ve terörist muamelesini biz hak etmiyoruz' dedim. Daha sonra zorla pantolonumu açtırdılar.

Türklere çok özel muamele

Ben sinirli bir şŸekilde dışŸarı çıkarken Türk bayanların da aynı şŸekilde bu soyunma odalarına alındığŸını gördük. Bu bizi daha da üzdü. Bunu sadece Türklere yaptılar. ܖzel odaya sadece Türkleri aldılar. Bize karşŸı dünyada hiç bir ülkenin yapamayacağŸı şŸekilde küstahça bir tavır içinde terörist muamelesi dahi diyemeyeceğŸimiz daha kötü bir muameleyle davrandılar. Biz Türkiye olarak bunu kabul edemeyiz'' dedi.

Sözlü tacize uğŸradık

Gördükleri kötü muameleyi bütün yetkililere iletmek istediğŸini ifade eden Teke, ''Biz burada Yahudi düşŸmanlığŸı yapmıyoruz. şžunu özellikle belirtmek istiyorum. BindiğŸimiz uçak bir kardeşŸimizin sağŸlık durumundaki ciddiyet nedeniyle Antalya'ya acil inişŸ yaptı. Antalya'ya indiğŸimizde arkadaşŸlarla bunu müzakere ederken, Yahudi asıllı iki Türk vatandaşŸı tarafından sözlü tacize uğŸradık. Bu havaalanına  kadar devam etti. Biz onlara dedik ki Türk vatandaşŸları bunu hak etmiyor. İsrail bu şŸekilde davranarak siyonist bir tavır sergiliyor, bunu onaylayanlar da Türk pasaportunu hak etmiyor''  şŸeklinde konuşŸtu.

Bizleri özel odalara aldılar

Bayram vesilesiyle 5 günlük Kudüs-ܜrdün ziyareti yapmak istediklerini belirten Kafilenin rehberi Eyüp Ensar UğŸur'da  ''Türk turistlere belirgin şŸekilde farklı uygulamalar vardı geçişŸ noktalarında. Mesela, 'biz Türküz' dediğŸimiz halde Fatiha okutuyorlardı. Bu aramalar nedeniyle uçağŸımız yarım saat rötarlı kalktı. ܜç tane bayan misafirimiz az daha uçağŸı kaçıracaktı ki biz direttik onlar gelmeden gitmeyiz dedik. UçağŸın rötarlı kalkmasının nedeni, çok fazla aradılar, didik didik ettiler. Sırıtan, çok yapmacık kontroller vardı. Benim bir selpak mendilimi üç kez aradılar. Paçamın elli kere üzerinden geçtiler, özel odalara aldılar. Kimisinin ayakkabısını defalarca deldiler içinde bir şŸey var mı diye. Kirli çamaşŸırlarımıza kadar her şŸeyi ortaya döktüler'' dedi.

SarhoşŸ İsrailli Türklere saldırdı

Turist kafilesinden Arif ܇ınar ise diğŸer ülke vatandaşŸlarına yapılan muamelelerden farklı bir muamele gördüklerini ifade ederek, ''Bizim grubun adının 'İstanbul' olduğŸunu öğŸrenince 'niye geldiniz, neden geldiniz?' diye sordular. Ama BükreşŸ'ten gelen gruba ise hemen 'geçin' dediler. Soyunma odalarına aldılar hepimizi. Genç bayanların soyunma odalarında taciz edildiğŸini düşŸünüyorum. Bu odalarda elbiseler, ayakkabılar çıkarıldı. Elle vücut arandıktan sonra bir de dedektör ile arandık. Vücudumuzu patlayıcı madde var mı diye defalarca arandılar. Benim ayakkabılarım iki defa X-Ray cihazından geçirildi. Ayakkabının 5-6 noktasından numune alındı. Hediye aldığŸım hurma kutuları delindi ve numune alındı" dedi. ܇ınar, uçağŸın içinde de bir gerginlik olduğŸunu dile getirerek, ''Biz uçağŸın arkasında oturuyorduk, Yahudi asıllı bir Türk vatandaşŸı geldi yanımıza. BağŸırarak 'neden böyle yapıyorsunuz' dedi. Sonra sarhoşŸ olduğŸunu anladık. Bu beyin tavrı inince de devam edince pasaport kuyruğŸunda gerilim daha da yükseldi ve bir arbede yaşŸandı. Polisler müdahale etti'' şŸeklinde konuşŸtu.

İsrailliler ellerini kollarını sallıyor

İsrail Türk vatandaşŸlarına her türlü kötü muameleyi yaparken Türkiye'ye gelen İsrailliler, Atatürk Havalimanı'ndaki arama noktalarından geçişŸte her hangi bir sıkıntı yaşŸamıyor.

İsrail medyası ise 'Tel Aviv Havalimanı'nda Türklerin didik didik aranmasına misillime olarak Atatürk Havalimanı'nda kendi vatandaşŸlarına aynı muamele yapıldığŸı' gibi asılsız haberler veriyor. DışŸ hat terminaline gelen Musevi kıyafetli yolcular, diğŸer yolculardan farksız içeriye geçiyor. Bilet bagaj işŸlemlerini tamamlayıp aynı şŸekilde pasaport noktasından yurtdışŸına çıkışŸ yapıyor. Dindar İsrailliler, uçaklarını beklerken de ibadetlerini rahat şŸekilde yapabiliyor. ܖte yandan sadece gelişŸ pasaport kontrol noktalarında yöneltilen 'Türkiye'ye niçin geldiniz?', 'Kaç gün kalacaksınız?' şŸeklindeki bir dizi sorunun Türkiye'ye gelen tüm yabancılara yöneltilen rutin sorular ifade edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90