banner102

Bu ayki 1000 okul iyileştirme toplantısı Of’ta yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı, son yıllarda mesleki eğitimde önemli bir dönüşüme imza attı.Bu kapsamda ‘Mesleki eğitimde 1000 okul’ projesi hayata geçirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
13 Nisan 2021 Salı 13:52
Bu ayki 1000 okul iyileştirme toplantısı Of’ta yapıldı

Proje ile meslek liselerinin binalarının iyileştirlmesi, öğretmenlerin ve öğrencilerin geliştirilmesi ile kalitenin artırılması hedefleniyor. Projede Trabzon ilinden; Trabzon MTAL, Atatürk MTAL, Of HMB Ulusoy MTAL,80. Yıl ÇPL, Akçaabat MTAL, Arsin Organize Sanayi Sanayi MTAL, Araklı Saffet Çebi MTAL, Sürmene Türk Telekom MTAL, Şehit Ünal Bıçakçı MTAL adlı okullar bulunuyor.

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü projede yer alan okullarla ilgili çalışmaları yakından takip etmek ve eksiklikleri gidermek için toplantılar tertip ediyor. Trabzon’da her ay düzenlenen 100 okul iyileştirme toplantılarının  1 ve 2. toplantı Trabzon AR-GE binasında 3. toplantı 80. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesinde yapılmıştı.  Bu ayki 4. toplantı Of’ta HMB Ulusoy MTA Lisesinde yapıldı. Buradaki toplantıya Trabzon İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyamin Akyüz, Şube Müdürü Akın Baydere, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve projeye dahil okul müdürleri katıldı.

Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu bir selamlama konuşması yaptı. Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında; “ İlçemize hoş geldiniz. Sizleri ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu vesile ile de Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Trabzon MTA Lisesi Müdürü Hakan Berber ve Şehit Ünal Bıçakçı MTA Lisesi Müdürü Murat Bayram okullarında yaptıkları çalışmalarla ilgili sunum yaptılar.Sunumun ardından  Trabzon İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyamin Akyüz bir değerlendirmede bulundu.  Milli Eğitim Müdür Yardımcısı  Akyüz konuşmasında; “Sunumları nedeniyle okul müdürlerimize teşekkür ediyorum. Türkiye genelindeki 485 okulumuzdaki  Fizik, Kimya, Biyoloji labaratuvarları  iki ay gibi sürede tamalanması gerekiyor. Ölçme ve değerlendirmeye yönelik 3 ve 4. fasıl nisan ayında tamamlanacak.İlk yardım eğitimleri Kızılay ile işbirliği ile yapılacak. Okulların deprem ve afetlere karşı güçlendirilmesi sağlanacak. Özel eğitime tabi olan öğrenci rapaorları üç ayda bir gönderilecek.Kurumlar arası paylaşım sistemine her okulumuz giriş yapması gerekiyor. Meslek Liselerinin aileri buluşuyor kapsamında  eğitimlere ağırlık verelim. Velileri açık liseye yönlendirerek Halk Eğitim Merkezleri üzerinden velilere yönelik düzenlenen kurslara velileri teşvik edelim. Yapacağımız çalışmalarda tanıtıma ağırlık verip görünürlüğümüzü artıralım. Bizlere gösterdikleri misafirperverlik ve ağırlamaları nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve okul müdürümüze teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Hepinize şimdiden hayırlı ramazanlar temenni ediyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Toplantının ardından Okul Müdürü Bülent  Saka okulun birimlerini gezdirerek  yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bir sonraki  toplantı Akçaabat MTA Lisesinde yapılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90