banner102

Bütün yöneticiler açığa alındı!

Milli Eğitim Bakanlığından köklü değişim gerçekleştirilerek bütün yönetici kadro açığa alındı.

15 Eylül 2011 Perşembe 11:22
Bütün yöneticiler açığa alındı!
ResmÜ® Gazete'de yayımlanarak yürürlüğŸe giren kanun hükmünde kararname ile bakanlığŸın teşŸkilat yapısı değŸişŸirken yöneticilerin tamamı açığŸa alındı. Yönetici sayısını yarı yarıya azaltan bakanlık, bu yolla bürokrasinin önüne geçmeyi hedefliyor. GeçtiğŸimiz yıl hantal yapı nedeniyle okul yapımına ayrılmışŸ 967 milyon liranın kullanılamadığŸına dikkat çeken Bakan Dinçer, hiçbir personelin hak kaybına uğŸramayacağŸının da altını çizdi.

Merkez teşŸkilatındaki hantal bürokrasi nedeniyle okul yaptırmak isteyen hayırsever vazgeçmek zorunda kalıyordu. Yeni düzenlemeyle hayırseverlerin önündeki bürokrasi de azaltıldı. Derslik sorununun çözümü için 'İnşŸaat ve Emlak Grup BaşŸkanlığŸı' kuruldu. Aralarında genel müdür yardımcıları, daire başŸkanları, şŸube müdürleri il milli eğŸitim müdürleri ve yurtdışŸındaki eğŸitim ataşŸelerinin de bulunduğŸu bütün yöneticiler görevden alındı. Bu kişŸiler özlük hakları korunarak şŸahıslarına bağŸlı olarak ihdas edilen serbest kadrolara atandı. Bakanlıktaki hizmet birimlerinin önemli bir bölümünü de kaldırıldı. Bir kısmı da birleşŸtirildi. 32 olan genel müdür ve üst yönetim birimi sayısı 17'ye, 7 olan müsteşŸar yardımcısı sayısı 5'e düşŸtü. Talim ve Terbiye Kurulu üyeliğŸi, sürekli kadro olmaktan çıkartılıp 4 yıl süreli bir görev haline getirildi. Bu sürenin 1'er yıl uzatma ile en fazla 7 yıl olması öngörüldü. ܜye sayısı ise 15'ten 10'a indirildi.

Bundan böyle bakanlıkta; müsteşŸardan genel müdüre, bakanlık müşŸavirinden özel kalem müdürüne, bütün yöneticiler sözleşŸmeli çalışŸtırılabilecek. Bu şŸekilde çalışŸtırılacak personele, taban ve tavan ücretleri arasında kalmak üzere Bakan'ın onayıyla belirlenecek tutarda aylık brüt sözleşŸme ücreti ödenecek. Böylece performansa dayalı sistemde çok çalışŸan yönetici daha çok ücret alabilecek. Bakanlık 450 eğŸitim uzmanı alacak.

Yeni sistemle fiilen öğŸretmenlik yapmayan personelin ek ders ücreti alması uygulaması kaldırıldı. Bunun yerine bakanlık merkez ve taşŸra teşŸkilatında çalışŸan idari personel, ek ödemeden yararlanacak. İl ve ilçe milli eğŸitim müdürleri rotasyona tabi olacak. ܖğŸretmenlerin özür grubu yer değŸişŸtirmeleri yaz tatillerinde yapılacak.

Yeni sistem konusunda açıklamalrad bulunan Bakan ܖmer Dinçer, şŸöyle konuşŸtu: "Bakanlıkta öğŸretmenlerin dışŸında idari personel de memur ve yönetici kadro da ek ders ücreti alıyordu. Ben bunu psikolojik olarak bu bakanlığŸın itibarını zedeleyen bir şŸey olarak değŸerlendiriyordum. ܖğŸretmenlerimiz ek ders ücreti alacaklar, almalılar ama idari personelin diğŸer bakanlıklardaki ödenen ücretlerden daha az ücret alması nedeniyle bunu tamamlamak üzere ek ders ücreti alması doğŸru bir yaklaşŸım değŸildi. Aralarında da sorun çıkarıyordu. Bunu kaldırıyoruz ve BaşŸbakanlık, Devlet Planlama ve Hazine'de olduğŸu gibi kendi idari personelimize fazla mesai, makam tazminatı ve benzeri diğŸer ek göstergelerin ödemesi yapılacak, böylece hem personelimiz hak ettiğŸini alma imkanına kavuşŸacaklar hem de 'ek ders ücreti alıyor psikolojik ezikliğŸinden' arkadaşŸlarımızı çıkartacağŸız." BakanlığŸın yeniden yapılandırılması çalışŸmasının Hüseyin Çelik döneminden bu yana devam ettiğŸini hatırlatan Dinçer, "Biz dünyayı yeniden keşŸfetmedik, her şŸeyi yeniden tanzim etmedik." diye konuşŸtu.
 
Ajans5

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90