banner102

Dursun Dereli’den öğrenciler halk oyunları kursu

Of Halk Eğitim Merkezi 7’den 77’ye halkın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda çeşitli alanlarda kurslar düzenliyor. Bu anlayışla Of’ta ilkokul öğrencilerinin halk oyunları öğrenme istekleri karşılanarak halk oyunları kursları açıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
28 Kasım 2022 Pazartesi 21:31
Dursun Dereli’den öğrenciler halk oyunları kursu

6 okuldan toplam 120 öğrenci başvurduğu halk oyunları kurslarında eğitim  kasım ayı itibariyle başlayıp haziran ayına kadar devam edecek. Halk Oyunları Kurslarında öğrenciler Karadeniz yöresinin halk oyunu olan horon oyununu öğrenecek.

Anlattığı fıkra, okuduğu yöresel türkülerle tanınmış yöresel sanatçı Dursun Dereli de öğrencilere horon kursu veriyor. Yöresel Sanatçı Dereli hem horon oyunu öğretiyor hem de tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarma konusunda yardımcı oluyor. Halk Eğitim Merkezinin açtığı kursları ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Of Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet  Şevket Şahin ile 28 Şubat İlkokulunda devam eden  folklor kurslarını ziyaret ederek yapılan eğitim çalışmalarını yerinde incelediler. Müdür Kabahasanoğlu 28 Şubat İlkokulu  Çok Amaçlı Salonda  horon kursu veren Yöresel Sanatçı Dursun Dereli’nin kursunu ziyaret ederek başarılar diledi. Kabahasanoğlu burada yatığı konuşmada, “ Bizler geçmişten gelen kültürel öğelerimizi gelecek nesillere aktarılmasını, onların yok olup gitmemesini istiyoruz. O nedenle yarınımızın güvencesi olan öğrencilerimizin bu kurs taleplerine karşılayarak onlara kurs imkanı sunduk. Üstelik yöremizin önemli sanatçısı Dursun Dereli hocamızı onlara hoca olarak görevlendirdik. Öğrencilerimizden sanatçımızın kıymetini bilmesini, onun tecrübelinden istifade etmesini diliyoruz. Kursun açılmasında emeği geçen başta Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, Okul Müdürümüze ve sanatçımız Dursun Dereli’ye teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Yöresel Sanatçı Dursun Dereli de ziyarette yaptığı konuşmada,” Değerli İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün kursumuzu ziyaret etmeleri bizleri ziyadesiyle memnun etti. Kendilerine şahsım ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum.  Başlangıç itibariyle öğrencilerimizle çok güzel başlangıç yaptık. Onların yeteneklerine güveniyorum. İyi çalışırlarsa inşallah öğrencilerimizle çok güzel işler yapacağız. Gelecekte onlarla yarışmalara katılıp, dereceler elde edeceğiz. Halk Eğitim Merkezi ve kursumuzu yaptığımız 28 Şubat İlkokulu Müdürlerimize bizlere verdiği destek ve misafirperverlikten ötürü teşekkür ediyorum.” sözleriyle duygularını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu  28 Şubat ilkokulu üst salonda folklor kursu veren Dursun Dereli’nin kızı Nurcan Dereli’nin de kursunu ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90