banner102

Emektar İmamettin hoca öğrencilerle buluştu

Yıllarını eğitime vermiş 47 yıl çok sevdiği öğretmenlik hayatını yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılarak tamamlayan emektar Tarih Öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu uzun yıllar öğretmenlik yaptığı Şehit Ahmet Türkkan MTA Lisesi öğrencileriyle buluşarak onlara milli ve manevi değerlerle ilgili olarak konferans verdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Aralık 2022 Perşembe 17:05
Emektar İmamettin hoca öğrencilerle buluştu

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nun da dinleyici olarak katıldığı program okulun konferans salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İstiklal Marşı’nın ardından İmamettin Hanlıoğlu’nun hayat hikayesi sunumu yapıldı.

Sunumun ardından emektar Tarih Öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu öğretmen ve öğrencilere seslendi. Hanlıoğlu konuşmasında; “Sevgili öğrenciler, uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle buluşmaktan son derece mutluyum. Bizlere bu fırsatı veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve okul müdürümüze teşekkür ederim. Ben öğretmenlik mesleğini berber olan babamın dükkanına gelen kendinden çok küçük öğretmen adaylarına gösterdiği saygıdan dolayı seçtim. Demek ki saygıdeğer olmak için öğretmen olmam gerekiyor dedim babama. Cumhurbaşkanını da milletvekilini de Kaymakamı da hâkimi de kısacası tüm meslekleri yetiştiren öğretmen değil mi? Öyleyse ben bu mesleğin en iyisi olmalıyım dedim ve olmaya çalıştım. Trabzon Lisesinden Coğrafya Öğretmenim İsmail Hakkı Berkmen benim hayatımda etkilendiğim ve unutamadığım öğretmenimdir. Ülkenizi çok sevin bu ülke bize 30 gazete kuponu ile verilmedi. Çanakkale’de kendi cenaze namazını kılan Oflu Ali Çavuşların fedakarlığıyla bizlere kalmıştır. Eskiden evlerde huzur vardı. Şimdi ise huzurevleri var. Ancak bugün evler huzursuz. Anasını, babasını huzurevlerine bırakan çocuklar günümüzde ailelerimizin geldiği noktayı ifade ediyor. Ben sağ dizimde babamı, sol dizinde annemi kaybettim. Ailemin kıymetini bildim, Siz de ailenizin kıymetini bilin. Hiç kimse vaz geçilmez değildir. Dün kendini vazgeçilmez görenlerin çoğu bugün kabristanlarda yatıyor.  Cenazelere gitmeli, hasta ziyaretlerinde bulunmalı, huzurevlerindeki insan hikayelerini dinlemeli ki insanlığını unutmamalı insan. 40 binin üzerinde öğrencim oldu. Bugün en büyük öğrencim 63 yaşındadır. 51 yıldır Of’tayım ve Of’ta olmaktan mutluyum. Ölünce de Of’ta defnedilmek istiyorum. Son ana kadar ilk günkü heyecanla bildiklerimi, tecrübelerimi davet edildiğinde anlatmaya devam edeceğim. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

Emektar Tarih Öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu’nun konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu bir selamlama konuşması yaptı. Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında, “Öğretmenliğin emekliliği olmadığını İmamettin Hocamız bizlere bir kez daha gösterdi. Of’umuza yaptığı hizmetler, kendisini Oflu olarak hissetmesi ölünce bile Of’ta defnedilmek istemesi beni çok duygulandırdı.  Hocamız ilk günkü aşk ve heyecanla bugün bizlere çok güzel bir konferans verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Hocamızın tecrübelerinden faydalanmaya devam edeceğiz inşallah. Hocamıza Rabbimden sağlık, sıhhat, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.” sözleriyle düşüncelerini ifade etti. 

Konuşmanın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Emektar Tarih Öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90