banner102

İmam Hatipliler Haftası kutlandı

Ülkemizde 13-17 Ekim arası İmam Hatipliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl, İmam Hatip Okullarının 71. kuruluş yıldönümünü kutlanıyor. Hafta nedeniyle Of Anadolu İmam Hatip Lisesi bir dizi etkinlik düzenledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
21 Ekim 2022 Cuma 10:05
İmam Hatipliler Haftası kutlandı

Okul Müdürü Mustafa Çapoğlu, Müdür Yardımcısı Hüsamettin Koçbıyık ve öğrenciler Of’ta esnafları ziyaret ederek esnaflara Peygamberimiz ’in (as) hadislerinden oluşan kartlar hediye ettiler.

Ayrıca Okul Müdürü Mustafa Çapoğlu ve öğretmenler Of merkezde bulunan ortaokulları ziyaret ederek öğrencilere lokum, çikolata ve Peygamberimiz ’in (as) hadislerinin yazıldığı kartlar hediye ettiler. Bunun yanında İmam Hatip Okullarının kurucularının ruhuna ithaf edilmek üzere öğrenci ve öğretmenler tarafından hatmi şerif okundu. Okunan hatmi şerifin duasını 12.sınıf öğrencilerinden Mahmut Berat Aydın ve Ensar Harputoğlu adlı öğrenciler yaptığı bir program düzenlendi.

Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Çapoğlu yapılan çalışmalarla ilgili olarak ; “İmam Hatip Okulları Kurucusu  emekli edebiyat öğretmeni  Mahmut Celalettin Ökten'in 1950'de Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri'ye takdim ettiği İmam Hatip Okulları projesinin kabul edilip 1951-1952 döneminde dört yıllık okul olarak İstanbul, Ankara, Konya, Adana, Isparta, Kayseri ve Kahramanmaraş'ta eğitime başlamasının 71. Yıldönümünü idrak ediyoruz. Bu kutlamalar Mevlidi Nebi haftasına denk gelmesi de ayrı bir güzellik oldu. O nedenle okul olarak hem Mevlidi Nebi Haftasını hem de İmam Hatipller Haftasını kutladık. Bilindiği gibi İmam Hatip Okulları hem ait olduğu milletin değerlerine sahip çıkan, hem insanlık için rol model oluşturması bakımından ciddi eğitim çalışmaları yapan yapan eğitim kurumlarıdır. Bununla birlikte  İslam dininin doğru bir şekilde öğretildiği ve samimiyetle yaşandığı ortam oluşturmayı hedefleyen milletimizin gözbebeği okullarımızdır. Bu okulların kurulmasında, açılmasında ve geliştirilmesinde emeği geçen, bu okulların var olması için her türlü fedakârlığı göstererek maddi ve manevi desteğini esirgemeyen bütün önder ve öncülerimizi hayırla anıyor, vefat eden öğretmen ve hayırseverlerimizi rahmetle anıyorum. Sağ olanlara sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum.” sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90