banner102

Of Fen Lisesi deprem bölgesindeki kardeşleri için kermes düzenledi

Millî Eğitim Bakanlığı öğrencilerin; millî, manevi, ahlâkî, insani, kültürel değerlerini benimseyen, çağın ve geleceğin becerileriyle, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı, akl-ı selim bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklığıyla Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesinin (ÇEDES) protokolü imzalanmıştı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
13 Mayıs 2023 Cumartesi 00:28
Of Fen Lisesi deprem bölgesindeki kardeşleri için kermes düzenledi

Of Fen Lisesi de proje uygulamaları kapsamında  6 Şubatta Kahramanmaraş’tayaşanan büyük deprem felaketlerinden etkilelenen  Gaziantep’in Islahiye ilçesindeki kardeşlerini unutmadı. Of Fen Lisesi ile İslahiye Tandır İlkokulu/Ortaokulu depremden sonra  kardeş okul oldular. Kardeşliğin pekişmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi adına Of Fen Lisesi  İslahiye Tandır İlkokulu/Ortaokulu öğrencilerine yardım için  kermesi düzenledi. Öğrenci, veli, öğretmenlerin el ele vererek yaptıkları yiyecek ve içecekler  okulun spor salonunda satışa sunuldu.

Of Fen Lisesi kapalı spor salonunda yapılan kermesin açılış kurdelesini İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Okul Müdürü Vehap Kurt, ilgil öğetmenler birlikte kesti. İlçe Milli Eğitim Müdürü  Kabahasanoğlu açılışta yaptığı konuşmada, “ Böylesine güzel ve anlamlı bir etkinlik düzenledikleri için öncelikli olarak okul müdürümüzü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ düsturu ile hareket eden öğrencilerimize de bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah depremin yaralarını milletçebirlikte  saracağız, acılarımızı birlikte dindireceğiz. Kermesimizin hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun.”dedi.

Okul Müdürü Vehap Kurt da yaptığı teşekkür konuşmasında;”Kermesimize katılımları nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’na, okul müdürlerimize emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum. Zor zamanlardan geçiyoruz. Kardeş okulumuzdaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için bir şeyler yapmak istedik. Karınca karararınca çorbada bir tuzumuz olsun istedik. Rabbim ülkemizin ve milletimizin yardımcısı olsun. Bir daha böyle acılar yaşatmasın.”dedi.

Kermesten elde edilecek gelirle okulda okuyan öğrencilerin daha önce belirlenmiş  ihtiyaçları giderilip öğrencilere gönderilecek.

Son Güncelleme: 13.05.2023 00:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90