banner102

Of İmam Hatip Lisesinden Pakistan’a büyük yardım

Yaklaşık bir ay önce dost ve kardeş ülke Pakistan’da yaşanan büyük sel felaketi nedeniyle ülkenin üçte ikisi sular altında kalmış, bini aşkın insan hayatını kaybetmiş, ülkenin alt yapısı büyük oranda tahrip olmuştu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Eylül 2022 Perşembe 18:15
Of İmam Hatip Lisesinden Pakistan’a büyük yardım

Türkiye devlet ve millet olarak bu yıkıma kayıtsız kalmayarak Pakistan’a yardım kampanyaları düzenliyor. Bu kapsamda düzenlenen yardım kampanyalarına Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlar da katıldı. Of’ta bazı okulların işi hayırda yarışma formatına sokarak Pakistan’a önemli maddi destek sağladılar. Yardımlarda rekor bağış 22 bin 250 lira ile Of Anadolu İmam Hatip Lisesinden geldi. Of İmam Hatip Lisesi harekete geçerek yardım kampanyasının yanında okulda öğretmen ve öğrencilerle “Kardeş Pakistan’a Yardım” kermesi düzenledi. Okul bahçesinde düzenlenen kermesin açılışına Of Kaymakamı Yiğit yaşar Demirer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of Müftüsü Özcan Yılmaz, okul ve kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Çapoğlu kermesin açılışında bir konuşma yaptı. Müdür Çapoğlu konuşmasında, “Of İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimizle Pakistan’daki sel felaketine kayıtsız kalmadık. Bundan 100 yıl önce Kurtuluş Savaşında ülkemizin en zor zamanında kollarındaki altınlarını bize göndererek destek veren Pakistanlı kardeşlerimizi unutmadık. Bütün sınıflarımız en yakınlarından başlayarak, onları bilgilendirerek Pakistan’a ulaştırılmak üzere yardım toplamaya başladılar. Özellikle iki sınıfımız hayırda yarıştılar. 10/C sınıfı 3250₺ 10/B sınıfı 3150₺ toplayarak Of ilçesinde tüm okullarda bulunan sınıflarda yapılamayanı yaptılar ve bir rekora imza attılar. Öğrencilerimiz okul olarak şefkat elini Pakistan’a ulaşmasından dolayı çok mesut olduklarını ifade ederek onların hayır duasını beklediklerini dile getirdiler. Hayırda yarışan sınıflar kendi aralarında organize olarak 16 bin lira para topladılar. Bunun yanında öğretmen ve öğrencilerimiz organize olarak kısa zamanda kermes düzenleyip kermesten 6 bin 250 lira para topladılar. Böylece Of Anadolu İmam Hatip Lisesinden toplamda 22 bin 250 lira Trabzon Valiliğinin ilgili hesabına yatırılarak ilgili bankanın hesap numarasına aktarıldı. Pakistan’a yardım kermesimize katılan sayın Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Müftümüze, emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Rabbim bizi ve insanlığı böyle görünür, görünmez felaketlerden korusun.” dedi.

Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer dost ve kardeş Pakistan halkına dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneğini sergileyen okul idaresini, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek etkinliğin hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90