banner102

Of’ta İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı

Bu yıl tüm Türkiye’de 12-16 Eylül tarihleri arası İlköğretim Haftası olarak kutlanıyor. Hafta nedeniyle Of’ta da resmi kutlama programı yapıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
15 Eylül 2022 Perşembe 21:06
Of’ta İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı

Resmi kutlama programında ilk olarak Of Kaymakamlığının önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu tarafından konuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak anıt önü programı sona erdi. İlköğretim Haftası kutlama programına  İsmail Yıldırım İlkokulunda devam edildi. İsmail Yıldırım İlkokulundaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra  Okul Müdürü Cemal Kızıltay bir açılış konuşması  yaptı.

Okul Müdürünün ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da bir selamlama konuşması yaptı. Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında, “Milli Eğitim Temel Kanunda belirtilen hedefler doğrultusunda öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, milli, manevi değerler bağlı akademik, sosyal, sportif tüm alanlarda başarılı bir şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Geçen yıl gerek liselere geçiş sınavlarında gerek üniversite sınavlarında önemli başarılara imza attık. Of Fen Lisemiz TÜBİTAK Coğrafya alanında yaptığı projelerle üst üste iki yıl Türkiye 1. olarak büyük başarılar elde etti. Bunun dışında sosyal, kültürel ve spor alanında elde ettiğimiz başarılarla da ilçemiz eğitimde hedeflediği tüm alanlardaki başarısına emin adımlarla yürüyor. Bu yıl cumhuriyetimizin 100. yılında daha büyük başarılar hedefliyoruz. Yüzüncü yılda yüz akı başarılar için daha çok çalışacağız ve hep birlikte bunu yakalayacağımıza inanıyorum. Eğitimin önemli sacayaklarından olan velilerimizin desteğini çok önemsiyor ve onların desteklerini bundan sonra da bekliyoruz. Bizlere bu yolda her zaman yardımcı olan ve yanımızda olan Sayın Kaymakamlarımıza, Belediye başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, velilerimize ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Rabbimden kazasız, belasız, başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmeyi diliyorum.” dedi.

Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer ise yaptığı konuşmada, “ Tüm eğitim camiamızın İlköğretim Haftasını kutluyorum. Eğitim ülkemizin en önemli meselesidir. Eğitim bütün meseleleri çözecek anahtardır. Bu meseleyi halledemediğimizde diğer meseleleri de halledemeyiz. Bu kutsal görevde eğitim ordumuza, velilerimize, bizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Bizler de cumhuriyetimizin 100. yılında eğitimin tüm kademelerinde daha büyük başarılar yakalamak için var gücümüzle sizlerin yanınızda olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılınızı kutluyor, sağlıklı, kazasız, belasız, başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiir, oyun ve gösteride bulundular. Öğrenciler ve protokol üyelerinin toplu fotoğraf çekimi ile İlköğretim Haftası kutlama programı sona erdi. İlköğretim Haftası kutlama programına Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Belediye Başkan yardımcısı Şevki Saral, , İlçe Emniyet  Müdürü Cumhur Bekdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürü Hasan Tekke, siyasi Parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90