banner102

Of’ta Kuran Kursu öğrencileriyle halk buluştu

Of Müftüsü Özcan Yılmaz Of’ta göreve başlamasıyla çeşitli alanlarda proje ve programlar yaparak dini irşat çalışmalarına devam ediyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
10 Aralık 2022 Cumartesi 17:00
Of’ta Kuran Kursu öğrencileriyle halk buluştu

Cami ile cemaati buluşturmak, din hizmetlerini tabana yaymak için gayret gösteren Müftü Yılmaz son olarak Of’ta hafızlık eğitimi faaliyeti yürüten 21 yatılı Kuran Kursu öğrencisini Of halkıyla buluşturdu. Halk buluşması program Çarşıbaşı Büyük Camiinde ikindi namazının cemaatle kılınmasının ardından başladı.

 “Kuran Kursu öğrencileriyle halk buluşuyor” etkinliği ikindi namazının eda edilmesiyle başlayıp Çarşıbaşı Büyük Camii Müezzini Ömer Tellioğlu’nun Kuranı Kerim okumasıyla devam etti. Ardından Of Müftüsü Özcan Yılmaz bir açılış konuşması yaptı. Müftü Yılmaz konuşmasında; “Rabbimize şükürler olsun böylesine güzel bir tablonun yaşanmasını bizlere nasip etti. Bu yavrularımızı hafızlık eğitimi için bizlere gönderen velilerimize teşekkür ediyorum. Rabbim kendilerinden ebediyen razı olsun. Onları yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyorum. Peygamber Efendimizin "Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir." buyuruyor. Burada yetişen yavrularımız Allah sevgisi, vatan sevgisi, millet sevgisi, ümmet ve insanlık sevgisiyle yetişerek bu değerlerimizi yüceltmek için  gayret edeceklerdir. Vatanımız için feda-i can eden şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Rabbim hafızlık müessesesini ayakta tutabilmek için emek sarf eden kardeşlerimize, hocalarımıza ve bu yolda kurslarımızdan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm cemaatimizden razı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle programımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” dedi.

Of İlçe Müftülüğü tarafından ilk kez düzenlenen, öğrencilerin hafızlık noktasında moral ve motisyonlarını artırmak, Kur'an Kurslarının halka tanıtılması amacıyla düzenlenen programa Of’taki 21 Erkek Yatılı Kur'an Kursundan 1000'e yakın öğrencinin ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Kur'an-ı Kerim tilavetleri, Salât-ü Selamlar, Tekbirler, İlahiler ile devam eden program Of Müftüsü  Özcan Yılmaz’ın yaptığı  dua ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90