banner102

Of’ta Tablet Dağıtım Töreni

Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde teknolojik yenileşme çalışmaları bünyesinde ülke genelinde öğrencilere dağıtılan tabletler, Of İlçesinde de dağıtılmaya başlandı. Bu kapsamda Of Anadolu Lisesinde temsili olarak tablet dağıtım töreni yapıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
09 Aralık 2015 Çarşamba 07:28
Of’ta Tablet Dağıtım Töreni

Tablet dağıtımı törenin ilk konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptı.  Müdür Kabahasanoğlu, ”Kısa adı Fatih (Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi bakanlığımız tarafından uygulanmaya konulmuş, bu  kapsamda ilçemizde tüm orta öğretim  kurumlarında akıllı tahta uygulamasına geçilmiş ve tablet dağıtımına devam edilmektedir. Ortaokullarımızda proje kapsamına alınmış alt yapıları 2015-2016 yılında tamamlanacaktır. Böylece eğitimde fırsat eşitliği sağlanacak. Teknolojiyi kullanarak daha fazla duyu organına hitap ederek derslere daha etkin katılımları sağlanacaktır. Geçen yıl 430 bu yıl 346 tablet olmak üzere toplam 776 tablet dağıtmış olacağız. Bu kapsamda bakanlığımıza şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim.” diyerek proje hakkında görüşlerini ifade etti.

Of Belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da kısa bir konuşma yaptı. Başkan Sarıalioğlu konuşmasında, ”Bakanlığımızın teknolojik yatırımlarını takdirle karşılıyorum. Bizim zamanımızda böyle teknolojiler yoktu. Siz şimdi çok şanslısınız. İletişim çağındayız. Yarının güçlü Türkiye’sini sizin başarılı çalışmalarınız sağlayacaktır. Etrafımız yangın yerine dönüşmüş. Bunlarla baş edebilmenin yolu bilgiye hakım olmak bilgiyle donanımlı olmaktır. Çünkü bilgiye hâkim olanlar dünyaya hakim olurlar.” dedi.

Son konuşmacı olarak söz alan Of Kaymakamı Eren Arslan, ”Bilgiyi üreten toplumlar dünyanın kaderini belirliyor. Bugün dünyada bilgi üreten firmalar, şirketler ülkelerin önüne geçebiliyor. 1960’lı yıllarda milli geliri bizim yarımız olan Güney Kore’nin bir şirketi, ülkemizin toplam ihracatına eş ülkesine katma değer oluşturuyor. Tarım toplumu olan ülkemiz sanayi ve bilim toplumu haline getirmeliyiz. Teknolojiyi amacına uygun kullanarak kendi teknolojinizi üretmelisiniz. Fatih projesi o manada çok önemli projedir. Hükümetimize ve bakanlığımıza bu projenin hayata geçirdikleri için teşekkür ediyorum." diyerek dağıtılan tabletlerin amacına uygun kullanılacağına inandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrencilere tabletleri Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Stajyer Kaymakam Hasan Hüsnü Türker, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve okul müdürü Mustafa Kasap tarafından dağıtıldı.

Son Güncelleme: 09.12.2015 07:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90