banner102

Öğrenciler meslekleri meslek sahiplerinden tanıyor

Of Anadolu İmam Hatip Lisesi idaresi öğrencilerin gelecek kariyerlerinde daha bilinçli tercihler yapmaları ve daha mutlu olmaları için mesleklerin tanıtımıyla ilgili olarak farklı bir projeyi hayata geçiriyor. Okul idaresi okulda yapmış olduğu mesleki rehberlik taraması ile öğrencilerine yönelik olarak"Mesleki Seçim Sürecimde Bana Mesleğini Anlat " projesi geliştirdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
09 Ocak 2023 Pazartesi 21:30
Öğrenciler meslekleri meslek sahiplerinden tanıyor

Proje ile öğrencihem kendi özelliklerini, hem de sürdüreceği mesleğin özelliklerini göz önünde tutarak mesleğini seçimi konusunda öğrencilere daha derinlemesine bilgi verilmesi amaçlanıyor. Öğrenci tercihlerinden elde edilen sonuçlara göre alanında uzman kişilerin katılımıyla meslek tanıtımları yapılıp tanıtımların ardından yeni bir mesleki rehberlik anketi yapılıp öğrencilerin tercihlerinde değişiklik olup olmadığı ölçülecek. İki hafta boyunca okulun konferans salonunda toplam dokuz oturumda alanında yetkin meslek sahipleri ile öğrenciler buluşup meslek tanıtımı yapıldı ProjedeModeratörlüğü Beden Eğitimi Öğretmeni Yalçın İnan yaptı. Moderatör öğretmenin yönettiği oturumlarda mesleklerle ilgili meslek sahipleri mesleklerin özelliklerini anlatıp yaşadıkları eğitim süreçleriyle ilgili olarak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden programlarda öğrenciler mesleklerle ilgili daha çok bilgi sahibi oldu.

Mesleki seçim sürecimde “Bana Mesleğini Anlat” adlı projenin ilk oturum 20 Aralık 2022 tarihinde Avrasya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden Öğr. Gör. Emre Murat Öğr. Gör. Psikolog Nura Aydın,  Öğr. Gör. Bilgisayar Mühendisi AliAlpcan Ofluoğlu ile yapıldı. 2. oturum 26 Aralık 2022 tarihinde Diyetisyen Hüseyin Saral, Eczacı Sezgin Akyüz Sarı, Fizyoterapist Osman Akın katılımıyla gerçekleştirildi.28 Aralık 2022 tarihindeki 3. oturumda Of Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisi Bora Çavdar İnşaat Mühendisi Yusuf Yanık, Elektronik Haberleşme Mühendisi Vural Akıncıoğlu, Yazılım Mühendisi Özge Nur Öz Aras,2 Ocak 2023 tarihindeki 4.oturuma Trafik Polis Memuru  Osman Sezgin, Polis Memuru Ebru Özkan Ömeroğlu, Mahalle Bekçisi Servet Keleş katılırken 3 Ocak 2023 tarihinde yapılan  5.oturumda İlçe Sağlık Müdürlüğü, Of Devlet Hastanesi  Başhekimliği katkılarıyla Dr. Şule Tiryakioğlu, Hemşire Hülya Ekici, Tıbbi Sekreter Bakiye Şeker, Laborant Hayri Ak ile gerçekleştirildi. 6 Ocak 2023 tarihli 6. Oturuma İnşaat Mühendisi Oktay Ulusoy Mimar Ahmet Faruk Güner katıldı. 7. oturum ise 9 Ocak 2023 tarihinde Ziraat Mühendisi İlçe Tarım Müdürü Sedat Saral ve Veteriner Hekim Dursun Ali Hacıefendioğluile birlikte gerçekleştirildi. 10 Ocak 2023 tarihinde Özel Eğitim Öğretmeni Emre Ekinci, Ana Sınıfı Öğretmeni Sibel Diler, Of Rehberlik ve Araştırma merkezi Müdürü Vahdettin Özdağcı, Sınıf Öğretmeni Ümran Çakır 11 Ocak tarihinde ise Trabzon Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Fatih Aksoy katılacağı oturumla tanıtım programları sona erecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu projeyi yakından takip ederek oturum öncesi öğrencilere projenin önemi hakkında konuştu. Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında, “Çok güzel ve anlamlı bir proje. Emeği geçen başta okul idaresini, görevli öğretmenleri ve katılım sağlayan konukları tebrik ediyorum. Kişinin sevdiği mesleği icra etmesinden daha mutluluk verici şey ne olabilir? Sizler şimdiden meslekleri, meslek sahiplerinden öğrenerek gelecekte yapmak istediğiniz meslekleri daha doğru ve bilinçli seçeceğinize inanıyorum. O anlamda nasıl çalışmanız gerektiği konusunda da bilgi sahibi oluyorsunuz. Seçeceğiniz meslek ve yapacağınız işlerde daha başarılı olacağına inanıyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Projenin yürütülmesini Beden Eğitimi Öğretmeni Yalçın İnan, Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Nurhayat Kara, Meslek Dersleri Öğretmenleri Kübra Danış Türk ve Ali inan adlı öğretmenler yaptı.

Okul Müdürü Mustafa Çapoğlu projede emeği geçen öğretmenleri ve ilgi alaka nedeniyle öğrencilerini tebrik ederek katılım sağlayan konuklarına teşekkür ederek projenin çok faydalı olduğunu ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90