banner102

Öğrenciler serbest kıyafet konusunu değerlendirdi

Of'un Nabız Gazetemizin başlatmış olduğu öğrenci sayfamızın bu haftaki konusu, 'Serbest Kıyafet' oldu.

08 Mart 2013 Cuma 19:26
Öğrenciler serbest kıyafet konusunu değerlendirdi

Gazetemizin 50. sayısında başŸlatmışŸ olduğŸumuz ܖğŸrenci köşŸemiz, geleceğŸimizin teminatı olan genç öğŸrencilerimizin düşŸünceleri ile süslendi. Bu haftaki konumuz, Milli EğŸitim BakanlığŸının başŸlatmışŸ olduğŸu 'Serbest Kıyafet' projesi oldu. Gençlerden, bu proje hakkında düşŸüncelerini istedik.

Konu hakkında bizlerin isteğŸini geri çevirmeyip, düşŸüncelerini bize ve bizim aracılığŸımız ile tüm dünyaya aktaran ve aktarmayı düşŸünüp te fırsat bulamayan tüm öğŸrencilere teşŸekkür ediyoruz.

İlçemizde öğŸrenim gören öğŸrencilerin düşŸünceleri :

Alaybey ܖZKANCA (Of Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Okul kıyafetlerinin serbest olması bizler için daha iyi olur diye düşŸünüyorum. Bunun birçok nedeni var ama, benim gözünde önemli olanı da şŸudur; Serbest kıyafetle okula gittiğŸimizde çok daha rahat hareket edebileceğŸiz. Bu da bize, rahat ders çalışŸma olanağŸı sunacağŸına inanıyorum.

 

 

Barkın AKYܜZ(Ali YeşŸilyurt ܇PL)

Bence serbest olmasını istemiyorum. ܇ünkü: fakirler var zenginler var. Zenginler güzel elbiseler giyinirken fakirler daha eski elbiseler giyecek. Hem aileler zor durumda kalacak hem de öğŸrenciler zor durumda kalacak. ܖğŸrencinin ve ailesin psikolojisi bozulacağŸını düşŸünüyorum.

 

 

Burak Aktürk (Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Okula serbest kıyafet geldiğŸi için mutluyum.Zaten hepimiz hayaliydi bu serbest kıyafetlik.Daha iyi bizim için pek rahat olmuyorduk Ama bunun olumlu yolları olduğŸu gibi olumsuz yollarıda var mesela okulda ki kız erkek arasında iyi giyinen kişŸiler seçilir.Maddi durumu iyi olmayan ise  üzülür  onlarda ailelerini üzerler Ama yinede çok güzel oldu      .

 

Fatih Sultan HACICAFEROğžLU (Of Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Benim görüşŸüm kıyafet serbest olmasın. ܇ünkü bazı insanların maddi durumları çok iyi iken, bazıları da çok kötü durumda. Bu nedenle maddi durumu iyi olmayanlar iyi olanların karşŸısında ezik duruma düşŸüp derslerinde aksamalar oluyor. Aynı şŸekilde zenginlerinde giydiğŸi elbiseler ile hava atması ve diğŸer öğŸrencilere karşŸı üstünlük taslaması meydana gelecek. Buda derslerde olumsuz etki yapacaktır. Resmi kıyafet olması daha doğŸru olur diye düşŸünüyorum.

 

Furkan Ayyıldız (Of Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Ben çoğŸu öğŸrenci gibi kıyafet serbest olmasını istiyorum.Buda gerçek olacak ve okula rahat bir şŸekilde okula gidiceğŸiz.Haberlerde kıyafet serbest olduğŸunca görünce çok sevindim. Tabiki bazı çocuklarda ܜzülmüşŸ olabilir ama çevremdeki çoğŸu öğŸrencilerde bunu bekliyordu.Zaten Çevremde durumu Kötü olan ܖğŸrenci Yok  o yüzden azda olsa şŸanslıyım.İnşŸallah Sivil kıyafet yasası değŸişŸmez ve rahat bir şŸekilde okulumuza gideriz.

 

Furkan KemaloğŸlu (Of Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Bizim gibi gençlerin en büyük hayellerinden biri serbest kıyafetti. Tabi  Okulumuzun bitmesine iki sene kaldı.Bunu biraz daha ܖnceden yapabilirlerdi.Neyse buda yeter İnşŸallah  serbest kıyafet kalkmaz ve okulumuza serbest kıyafetle gideriz.

 

 

Hakan Düzenli (Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Okullara serbest kıyafet gelmesi çok güzel oldu ama benim açımdan, bazı kişŸiler açısından iyi olmıyabilir onlarıda anlıyorum ama İnşŸallah serbest kıyafet yasası değŸişŸmez ve bende rahatlıkla dolaşŸırım ܇ünkü;Okul kıyafetlerinden çok rahatsız oluyorum.

 

 

Haktan Mercan (Of Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Okullarda kıyafetin serbest olması benim açımdan güzel.Hatta çoğŸu öğŸrenci tarafından güzel.Tabi bazı öğŸrencilerin durumları iyi olmasa bile onlarda kıyafetin serbest olmasını isteyebilir.Okula her zaman serbest gitmek istemişŸimdir. Buda  gerçek olacak. İnşŸallah Bakanlık tarafından bu kanun değŸişŸikliğŸe uğŸramaz.

 

 

Hüseyin ÇeLEKOğžLU (28 şžubat İlköğŸretim Okulu)

Okul kıyafetlerimiz serbest olmasını istiyorum. ܇ünkü okul kıyafetleri bizi çok sıkıyor. Sıcak havalarda resmi kıyafetlerimizin yakaları bizi sıktığŸı gibi terletiyor. Ayrıca beden eğŸitimi derslerimizde elbiselerimizi çıkartıp tekrar giymek bize çok zor geliyor. Bundan dolayı kılık kıyafetin serbest olmasını istiyorum.  Fakat serbest olurken ahlaki kurallara da uygun olması gerekiyor. ܖzellikle kızların dar pantolon ve kısa etekle gelmesi yasak olması gerekiyor.

 

Kenan İsokoviç (Of Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Ben okulların sivil olması konusunda kararsızım ܇ünkü;Bazı ailenin çocukları daha düzgün daha güzel giyinebilir.Ama bazı ailenin çocukları da düzgün ve güzel giyinemeyebilir. Tabiki çoğŸu öğŸrenci tarafından iyi olabilir Ama o öğŸrencilere tavsiyem biraz kendilerini durumu iyi olmayan ailelerin çocukların yerine koysunlar.Eminim o zaman ne demek istediğŸimi anlarlar.

 

Musa KAğžIT (Of İsmail Yıldırım Ortaokulu)

ܖğŸrenci olup olmadığŸımız bizlerin giydiğŸi resmi kıyafetle belli oluyor. Fakat serbest olduğŸu zaman kimin öğŸrenci, kimin sivil olduğŸu belli olmayacak. ܖzellikle kalabalık okullarda bu başŸlı başŸına sorun olacak. Bu da öğŸretmenler açısından sıkıntı olacaktır. Ayrıca serbest kıyafetle okula gelen öğŸrenci, diğŸer arkadaşŸlarının elbiselerine özenebilir ve ailesine baskı yaparak özendiğŸi elbiseyi almaya zorlayabilir.  Aile içinde sorunların oluşŸmasına zemin oluşŸturur diye düşŸünüyorum. Birde serbest olduğŸunda belli kısıtlama getirilse de bu çok kapsamlı olacağŸından kontrolü zor olacaktır. Bunun da bir sürü ahlak dışŸı olaylara zemin oluşŸturacağŸına inanıyorum.

OğŸuzhan BERBER (Of Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Serbest olmasın diyorum çünkü, okullara öğŸrenci olmayıp ta gelecek olan yabancı kişŸilerin öğŸrenci olup olmadığŸını anlamayacağŸız. Tabi ki bizim anlamadığŸımız gibi öğŸretmenler ve güvenlikçilerde anlamakta zorluk çekecekler. Bundan dolayı serbest kıyafet uygulandığŸı taktirde birçok sorunda beraberinde gelecektir.

 

Onur AKYܜZ (ALİ YeşŸilyurt ܇PL)

Benim düşŸüncem serbest olmasa bile sadece beden dersinin olduğŸu günler serbest olsa benim için yeter.Benim görüşŸüm serbest olması yanında.

 

 

 

 

Yunus Emre Tok (Of Anadolu İmam Hatip Lisesi)

KüçüklüğŸümden beri okula sivil gitmek istedim.Buda gerçekleşŸmek üzere ama bana göre bazı eksiklikler var. Herhalde sivil giyinme kalkacakmışŸ gibi geliyor İnşŸallah sivil giyinme kalkmaz ve  okula istediğŸim gibi giyinip giderim.

 

 

 

Yusuf Burma (Ali YeşŸilyurt ܇PL)

Ben kıyafetlerin serbest olmasını her zaman istemişŸimdir.܇ünkü; her genç gibi benimde hayalim okula rahat kıyafetlerle gitmekti.Buda gerçek olacak inşŸallah ama bazı durumlar var yeni Milli EğŸitim Bakanı serbest kıyafeti kaldıracakmışŸ gibi gözüküyor.Tek İsteğŸim serbest kıyafeti kaldırmaması.

 

 

 

Gelecek Sayımızın öğŸrenci konusu '܇ANAKKALE DENİNCE AKLINIZA NE GELİYOR?'

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nuri 2013-03-10 14:38:23

Bencede serbes olmasın çünkü:şimdi okuldan dışarı çıktık mı nasıl bizi tanıyacaklar. Bazılarının parası yok pazılarının parası var şimdi eğŸerki ben a marka arkadaşım b marka alırsa hem arkadaşlığŸımız bozulacak hemde büyük bir kıskançlık ortaya çıkacak. Buda arkadaşlığŸımızın bozulmasına sebep olacak. Hepsinigeçtik bazı kişiler çok açık giyinecek. Buda bizim göz zinası yapmamıza neden olacak bunun vebelini kim verecek. Lafa gelince en iyi müslüman benim e icraata gelince hiç bişey olmuyor. Artık tamamen batıya benzedik. Tamamen batı kültürünün eseri olduk. Bizi artık tanıyamıyolar. EğŸer neslimiz gelse suratımıza tükürür. Biraz dikkat edelim.

Avatar
Furkan Kolenoglu 2013-03-11 18:56:31

Öncelikle Serbest Okula Gitmek Tabikide Güzel Birşey Ama Milli EğŸitim BakanlığŸı Bunu Kaldırmasa İyi.Serbest Kıyafet Olmalı Bnce

banner90