banner102

Öğrencilerimiz Portekiz’de Karadeniz Fırtınası estirdiler

Of Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Sürmene Hasan Tahsin Kırali Anadolu Lisesi öğrencileri, 8-14 Ekim tarihlerinde Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında Portekiz’in Penela kentinde bir öğrenci grup hareketliliği projesi gerçekleştirdiler.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
27 Ekim 2022 Perşembe 20:46
Öğrencilerimiz Portekiz’de Karadeniz Fırtınası estirdiler

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen “Dijital Kültür Avcıları” adlı projenin amacı; okul dışı öğrenme mekanlarını eğitim amaçlı kullanarak kültürel mirasa dikkat çekmek ve öğrencilerin dijital yeterliliklerini artırmaktı.

Proje kapsamında Portekiz’deki Agrupamento de Escolas de Infante D. Pedro, Penela adlı okul öğrenci ve öğretmenlerimize ev sahipliği yaptı. Dört öğretmen ve sekiz öğrenciden oluşan hareketlilik grubu, çeşitli eğitim faaliyetleri ile ülkemizi ve kültürümüzü en güzel şekilde temsil ettiler.

Öğrencilerin hazırladıkları sunumlarla Trabzon ve Türkiye’ye dair önemli unsurları Portekizli arkadaşlarına tanıttılar. Okul bahçesinde tüm öğrencilerin katılımı ve yöresel kıyafetlerle horon halkası oluşturarark horon oynadılar. Okul mutfağında kuymak pişirdiler. Aynı şekilde Portekizli arkadaşlarının da yöresel dans ve yemeklerini bizzat tanıma fırsatı buldular. Türk kültüründe önemli geleneksel öğelerden “Kına Gecesi”  canlandırması çok beğenildi. Okulda gerçekleştirilen kültürel aktarım amaçlı etkinliklerin yanı sıra, Porto ve Lizbon şehirlerinde önemli merkezlere geziler düzenlendi. Öğrenciler Portekiz tarihi yapıları ve sosyal hayatı ile ilgili yaptıkları gözlemleri fotoğraflayarak online bir fotoğraf albümü ve gezi rehberi oluşturdular. Coimbra şehrinin pedagojik keşfi etkinliğinde Portekiz’in en eski üniversitesi olan Coimbra Üniversitesi gezildi. Bilim laboratuvarları, kütüphaneleri incelendi.

Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri  proje ile ilgili olarak; “7 gün süren projenin sonunda hem öğrenciler hem de öğretmenler güzel anılar ve arkadaşlıklar biriktirmiş olduk. Anlamak ve anlaşabilmek adına yabancı dil bilmenin gerekliliğini yaşayarak fark ettik. Kültürel miras ve kültürel çeşitliliğin korunması ve yaşatılması ile ilgili bir farkındalık kazandık. Erasmus+ sayesinde yurt dışı eğitim hareketlilikleri öğrencilerimiz için de mümkün hale gelebildiği için Şehit Ahmet Türkkan ÇPAL olarak mutluyuz. Avrupa Eğitim Alanın bir parçası olabilmekten dolayı gurur duyuyoruz.” dediler.

Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Süheyla Kofoğlu, Almanca öğretmeni Esra Ketanci'nin rehberliğinde Efe Kaan Ak, Yasemin Cevahir, Yusuf Emre Kurumahmut, Seniha Ömeroğlu adlı öğrenciler projeye katılan öğretmen ve öğrenciler izlenimlerini paylaşmak ve destekleri nedeniyle teşekkür etmek için İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nu ziyaret etti.  Müdür  Kabahasanoğlu ziyaretle ilgili olarak; “Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi proje nedeniyle tebrik ediyorum. Ben inanıyorum ki öğrencilerimizin bu ziyaretle ufukları daha da artmıştır. Ülkemizin ve ilimizin tanıtımına önemli katkılar sunmuştur. Karşılıklı dostluklar kurulmuştur. Bu dostlukların ileriye taşınmasını diliyor, tekrar başarılarınız nedeniyle sizleri kutluyorum.” dedi.

Ziyaretin sonunda öğretmen ve öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’na Penela Belediye Başkanı Eduardo Santos’un hediye ettiği kitabı takdim ettiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90