banner102

Öğrencilerinden Büyük Başarı!

Of Müftülüğüne bağlı Kavakpınar Köyü Erkek Kur’an Kursu öğrencilerinden Hafızlık Tespit Sınavına giren 12 Öğrencinin tamamı yapılan sınavda başarılı olarak Hafızlık Belgesi almaya hak kazandılar.

28 Haziran 2013 Cuma 18:32
Öğrencilerinden Büyük Başarı!

 Trabzon da 20 – 28 Haziran 2013 tarihlerinde yapılan Hafızlık Tespit Sınavlarında Kavakpınar Köyü Erkek Kur’an Kursunda Hafızlığını tamamlayan 12 öğrencinin tamamı sınavda başarılı oldu. Sınav sonrasında sevinçlerini Of Müftüsü Recep Onat ile paylaşmak isteyen Hafızlar ve Öğreticileri Of Müftülüğüne geldiler. Of Müftüsü Recep Onat Makamında ağırladığı öğrencileri tek tek tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Makamında ağırladığı öğrencilere ve Öğreticilere çikolata ve meyve suyu ikram eden OF Müftüsü Recep Onat, “Hafızlığını tamamlayan bu genç kardeşlerimi Tebrik ediyorum. Ömür boyu başarılı olmalarını diliyorum” dedi.

İcazet programlarına farklı bir boyut kazandırmalıyız. Hafızlığı yapan öğrenciler, fakat icazette görev yapan hep misafir hocalar, bunu değiştirmeliyiz diyen Of Müftüsü Recep Onat “İcazet programlarının, sunumuna varıncaya kadar bu genç kardeşlerimize yaptırmalıyız. Kur’an-ı Kerim Tilavetini, Anlamını, Tefsirini, Duasını, Kursun Tanıtımını, Misyonunu, Vizyonunu ve hatta sunumunu da bu genç hafızlarımıza yaptırmalıyız” ifadelerini kullandı. Programların en çok 2 saatle sınırlandırılmasını isteyen Onat, “İcazet Programları kısa ve öz olmalıdır. Saatlerce yapılan bir program sonunda iyi bir dinleyiciye ne anladığını anlatması istendiğinde sadece 3-5 cümle kurabiliyor. Onun içindir ki bu başarıyı gösterip hafız olanlar programı da kendileri sunmalıdır” dedi.

Kavakpınar Köyü Kur’an Kursu yöneticisi Furkan Ak, “Kur’an Kursumuzda yatılı olarak 55 erkek öğrencimiz Hafızlık eğitimine devam etmektedir. Haziran dönemindeki sınava 12 öğrencimizi hazırladık. Şükürler olsun ki, 12 öğrencimizde sınavda başarılı oldu. Ekim dönemindeki sınava da inşallah 5 – 6 öğrencimiz var. Onlarında başarılı olması için gayretlerimiz devam ediyor” dedi.

Kavakpınar Köyü Kur’an Kursunda Kurs yöneticisi olarak Furkan Ak, Kurs Öğreticileri Hikmet Bilginordu, Muhammet Bayraktar, Osman Çavur ve Belletmen Mücahit Ak 55 öğrenciye eğitim veriyor.  

Son Güncelleme: 28.06.2013 18:36
Anahtar Kelimeler:
Recep OnatKavakpınar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90