banner102

Şair ve yazar Mustafa Ruhi Şirin’den Of’ta yoğun program

Türkiye’nin yetiştirdiği ve çocuk edebiyatçısı denildiğinde ilk akla gelen Şair, çocuk edebiyatçısı, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin memleketi Of’ta üç gün boyunca yoğun programlarla hem memleket hasreti giderdi hem de edebiyatın inceliklerini eğitim camiasıyla paylaştı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
16 Haziran 2022 Perşembe 17:06
Şair ve yazar Mustafa Ruhi Şirin’den Of’ta yoğun program

28 Şubat ilkokulu öğrencileriyle   kitap sevgisi söyleşisi

 Mustafa Ruhi Şirin Of’taki programlarına ilk olarak İsmail Yıldırım İlkokulundan başladı. Burada geri dönüşüm malzemelerinin kullanılmasıyla  yapılan  “Sıfır Atık Defile” ve  “Sıfır Atık Kütüphane” açılışına katıldı. Ardından 28 Şubat İlkokulunda yapılan “Kitapları Sevmeye Nereden Başlayalım?” temalı programa katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programın başında 28 şubat ilkokulu öğrencileri tarafından yazılan şiir kitabı ve öğrenci mektupları şair ve yazar Mustafa Ruhi Şirin’e takdim edildi. Burada öğrencilerin kitapla ilgili sorularını yanıtlayan Şair, Yazar Şirin’e Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü H.Burak Fettahoğlu günün anısına filografi sanatıyla yapılan Türk Bayrağı plaketini takdim ederek teşekkür etti. Mustafa Ruhi Şirin kitaplarını okuyan öğrencilere kitaplarını imzalayıp öğrencilerle bol bol sohbet etti. 28 Şubat ilkokulundaki programa Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu,  Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Trabzon  İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memişkaptanoğlu, Of İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Tekke, , Of Öğretmenevi Müdürü Behzat Ulu 28 Şubat İlkokulu  Müdürü Abdullah Hacıömeroğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Halk Kütüphanesinde şiir temalı söyleşi

Faaliyetlerine Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu bünyesinde devam eden Of Halk Kütüphanesi de etkinlikler kapsamındaydı. Mustafa Ruhi Şirin’i kurumunda ağırlamaktan mutluluk duyan  Of Halk Kütüphanesi Müdürü Ferhan Özdemir de buradaki programa katıldı. Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu  öğrencilerinin katıldığı   “Şiirli Okuma Kültürü Yolculuğu”  etkinliğine katıldı. Öğrencilerle şiir üzerine söyleşide bulunan Mustafa Ruhi Şirin öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak şiir üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin ardından öğrencilerin kitaplarını imzaladığı programa İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Tekke, Of Halk Kütüphanesi Müdürü Ferhan Özdemir, Of Öğretmenevi Müdürü Behzat Ulu,  Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu Müdürü Mehmet Balcan,  öğrenciler katıldı.

Yazı ve görsel kültür konulu söyleşi Ali Yeşilyurt İHO’da

Şair, çocuk edebiyatçısı, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin’in memleketi Of’taki İkinci günkü program Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yönelik “Yazı Kültürü mü Görsel Kültür mü?” konulu söyleşiyle başladı. Öğrencilere sorular yönelterek elde edilen cevaplardan sonra söyleşisine başlayan şair ve yazar Şirin, şiir üzerinde öğrencilerde merak uyandıracak açıklamalarla öğrencilerde şiir yazma konusunda yol gösterici tavsiyelerde bulundu. Program sonunda kitaplarını imzalayan Mustafa Ruhi Şirin’in programına İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Tekke,  Of Öğretmenevi Müdürü Behzat Ulu,  Ali Yeşilyurt imam Hatip Ortaokulu Müdürü Şevket Bulutoğlu katıldı.

Şehit Ahmet Türkkan ÇPL’de şiir buluşması

Şair, yazar Mustafa Ruhi Şirin’in Of’ta mezun olduğu Şehit Ahmet Türkkan Lisesinin organize ettiği “Türkçe’nin Şairlerine Saygıyla Of’ta Şiir Buluşması” adıyla düzenlenen programda Of’ta bulunan tüm liselerden öğrenciler önemli Türk Şairlerinden eserlerin yer aldığı şiir dinletisi gerçekleştirildi. Şiir dinletisinin ardından Şair Mustafa Ruhi Şirin Türk şiirinden ve şairlerinden örnekler vererek şiir konusunda ufuk açıcı bilgiler sunarak çeşitli şairlerden şiirler okudu. Programın sonunda Oflu Şairler Kenan Sarıalioğlu ve Cevdet Karal’dan şiirler okuyarak buradaki program tamamladı. Şiir Buluşması programına programa İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu,  Şube Müdürü Hasan Tekke,  Şehit Ahmet Türkkan Çok programlı Anadolu  Lisesi Müdürü Temel Rıza Kofoğlu  ve  öğrenciler katıldı.

Ulusoy MTAL’de Öğretmen ve velilerle söyleşi

Şair ve  yazar Mustafa Ruhi Şirin’in Of’taki ikinci günün son programı HMB Ulusoy MTA Lisesinde öğretmen ve velilere yönelik yapılan “Okuma Kültürünün Medya ile İmtihanı” konulu söyleşi programı oldu. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Şair, Yazar Şirin’in biyografisinin okunması, kendi hakkındaki yazar ve şairlerin görüşlerinin sunumunun ardından söyleşiye geçildi. Köklü değişimin ancak aileler tarafından gerçekleştirilebileceğini, eğitim sisteminin değişmesi gerektiğini, yüzeysel değişimlerle sorunların çözülemeyeceğini  belirten Şirin çocuk haklarının ve çocuk yetiştirmenin insanlığın ve Türkiye’nin en büyük sorunları olduğunu ifade etti. Söyleşinin ardından öğretmen ve velilerin sorularını yanıtlayan Mustafa  Ruhi Şirin’e İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu sürpriz yaparak ilkokul diplomasını hediye etti. Müdür Kabahasanoğlu Of’ta eğitim adına çok güzel çalışmalar yapıldığını ve kendisini Of’ta ağırlamaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek teşekkür etti. Müdür Kabahasanoğlu bu programlardan etkilenen öğrencileri arasından Of’tan yeni şairler, yazarlar çıkacağına inandığını belirterek emeği geçenleri tebrik etti. Toplu fotoğraf çekimiyle sona erdiği HMB Ulusoy MTA Lisesindeki programa İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu,  Şube Müdürleri Hasan Tekke,Osman işçi, HMB Ulusoy MTA Lisesi Müdürü Bülent Saka, okul müdürleri, öğretmen ve veliler katıldı.

Doğduğu Uğurlu Mahallesinde  öğrencilerle söyleşi

Doğduğu ve ilkokulu okula başladığı yer olan Uğurlu Mahallesini de unutmayan şair ve  yazar Mustafa Ruhi Şirin burada duygusal bir o kadar da mutlu anlar yaşadı. “Okuma Kültürü Kozamı Köyde Örmeye Başladım”  içerikli söyleşide Uğurlu Hacıahmetoğlu Ortaokulu öğrencileriyle buluşan şair ve yazar Şirin köyde yaşadığı çocukluk ve gençlik hayatından anılarını paylaştı. Öğrencilerle uzun bir söyleşinin ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Mustafa Ruhi Şirin’e bazı sürprizler yapıldı. Uğurlu Hacıahmetoğlu Ortaokulu’nda yapılan Mustafa Ruhi Şirin Kütüphanesi Okul Müdürü Soner Kalkan ile birlikte açıldı. Ressam Murat Küçükibrahimoğlu tarafından kara kalem çalışmasıyla yapılan resmi kendisine takdim edildi. Son sürpriz de bir meyve fidan dikimi oldu. M. Ruhi Şirin okulun bahçesinde kiraz fidanı dikerek gelecek nesillere bırakacak bir de ağacım var diyerek memnuniyetini ifade etti.

Of’ta üç gün boyunca öğrenci ve öğretmenlerle beraber olan Mustafa Ruhi Şirin İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürü Hasan Tekke olmak üzere etkinliklerde öncülük eden Uğurlu Hacıahmetoğlu Ortaokulu Müdürü Soner Kalkan, 28 İlkokulu Sınıf Öğretmeni Zeynep Murat olmak üzere okul müdürlerine öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90