banner102

Şehit Necmi Çakır’ın adı kütüphanede de yaşayacak

Diyarbakır’da terör örgütüyle girdiği çatışmada 05.11.2015 tarihinde şehit olan Özel Harekat Polisi Necmi Çakır’ın adı şehadetinden bir yıl sonra alınan kararla Of’un en büyük okullarından Anadolu Lisesine verilmişti.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
24 Mayıs 2023 Çarşamba 16:36
Şehit Necmi Çakır’ın adı kütüphanede de yaşayacak

Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı  hem eğitime  destek hem de Şehit Necmi Çakır’ın adının kütüphenede yaşatılması için  Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesinde kütüphane yapma kararı aldı. Karar doğrultusunda   Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ile  Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında kütüphane yapılmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. Of Kaymakamlığı makamında yapılan imza protokolüne Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer,Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Davut Çakıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şehit Necmi Çakır Anadolu Lises Müdürü Ahmet kayıkçı katıldı.

Protokol imzalanmasında  Vakıf Başkan Çakıroğlu; “ Yeni bir vakıf olmamıza  rağmen kısa zamanda bir çok sosyal, kültürel ve eğitime ilişkin proje gerçekleştirdik. Aile olarak eğitime önem veren bir gelenekten geliyoruz.  Ailemizin şehidi olan Necmi Çakır adının okullarında yaşatan Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi  idarecilerinden gelen talebe kayıtsız kalamadık ve harekete geçerek işbirliği protokolü imzaladık. Bizlere kolaylık sağlayan ve makamında ağırlayan Sayın Kaymakamımız Yiğit Yaşar Demirer’e İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu  ve Okul Müdürümüz Ahmet Kayıkçı’ya teşekkür ediyorum.Bölgedeki diğer STK lara da örnek olacak işleri Kamu idarecileri ve yerel yöneticilerin iş birliğinde yapmaya devam edeceğiz inşallah. “ dedi.

Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer de imza töreninde yaptığı konuşmada; “ Vatan ve millet uğrunda hayatını kaybeden şehitlerimiz bizler için çok önemlidir. Onun için zaten daha önceOf  Anadolu Lisemizin adını Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi olarak değiştirmiştik. Şehidimiz için her yıl okulda anma programları düzenliyoruz. Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfının şehidimiz adına böyle taleple gelmesi bizleri mutlu etmiştir. Şimdi artık şehidimizin adı  eğitim ve kültür yuvası kütüphane de de yaşayacak. Değerli vakıf yönetimine ve çakıroğlu ailesine teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.”diyerek duygularını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90