banner102

Solaklı Anadolu Lisesi Aile Birliği’nden ziyaret

2015- 2016 eğitim öğretim yılı Solaklı Anadolu Lisesinde yeni oluşturulan Okul Aile Birliği bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
23 Kasım 2015 Pazartesi 13:03
Solaklı Anadolu Lisesi Aile Birliği’nden ziyaret
Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu  ziyaret edildi.  Ziyarette heyet adına okul müdürü Vehap Kurt okulla ilgili sorun ve dileklerini dile getirdi.  Kurt ; Of’ta eğitimin kalitesini artırmak ve başarılı öğrencilerimizi şehrimizde tutmanın bir yolu da okulumuzun  Fen Lisesine dönüştürülmesidir. Bununla birlikte okulumuzda etkinlik yapacak konferans salonumuz yok. Bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz. 15 günde bir düzenlediğimiz 9. Sınıflara yönelik değerler konulu seminer için okulumuza teşriflerinizi bekliyoruz.” diyerek  isteklerini ifade etti.   Kaymakam Eren Arslan; Eğitim en öncelikli konumuzdur. Eğitim orkestraya benzer, hepimiz iyi niyetle görevimizi yapınca güzel bir ses ortaya çıkar. Çok şükür ki Solaklı Anadolu Lisesi’nde  güzel bir ivme yakaladık. Bundan sonrası daha iyi olacağını düşünüyor ve bekliyorum. Fen Lisesi konusunda ise Of bu liseyi her şeyiyle hak ediyor. Sadece Of’un kendisi değil bölgenin bunda menfaatleri vardır. Mülki amir olarak bu işin sıkı takipçisi olacağım. Bahsettiğiniz “Değerler Eğitimi” konusunda da öğrencilerimize faydalı olacak her şeye varız. Öğrencilerimizle sohbet etmek, tecrübelerimizi aktarmak, onların hayatlarına etki edecek çalışmalarda bulunmak için zamanımız oldukça hep olacağız. Ülkemiz için eğitim hayati bir meseledir. Hepimiz bu toplumdan sorumluyuz. Ailelere, öğretmenlere çok büyük görevler düşüyor. Bizim inancımıza göre, bir insanı kurtaran bütün insanlığı kurtarmış gibidir anlayışı vardır. Bu kurtarma sadece hayati bir tehlikeye karşı bir kurtuluş değildir. Kötülüklerden , olumsuzluklardan kısacası kendine ve topluma zarar verecek davranışlardan uzaklaştıracak bir kurtuluşa vesile olacak anlayış olmalıdır. Bu anlayışla ziyaretlerinizden dolayı heyetinize teşekkür ediyorum.

Solaklı Anadolu Lisesi Aile Birliği heyeti Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nu da makamında ziyaret etti. Ziyarette okul aile birliğini tanıtan müdür Vehap Kurt başkan Sarıalioğlu’na isteklerini  iletti.  Başkan Salim Salih Sarıalioğlu ziyarette; ” Hoş geldiniz değerli arkadaşlar. Solaklı Anadolu Lisesi yakaladığı başarılar nedeniyle  bizi son derece mutlu ediyor. Bu okulun Fen Lisesi olması konusunda  şayet bu sistem devam edecekse elbette ki  elimizden gelen en üst gayreti göstereceğiz. Bu nedenle çalışmaya, gerekli yerlerle iletişimde bulunmaya çalışacağız. Biz zaten şehrimizin eğitiminin en üst seviyeye çıkması için çalışıyoruz. Bu konuda elimizden gelenden  fazlasını yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Hem Of, buna en layık ilçelerimizin başında geliyor. Çok amaçlı salon konusunda çalışmanızı yapın, projeyi görelim biz de ona göre bir hayırseverimizden yardım alarak projeyi hayata geçirmeye çalışalım. 9. Sınıf öğrencilerimize yönelik “Değerler Eğitimi “ son derece güzel bir proje öğrencilerimizle bir araya gelip onlarla sohbet etmek isterim. Planlamanızı yapın biz de bakalım uygun bir zaman diliminde öğrencilerimizle bir araya gelelim.” İfadelerini kullandı.

Son olarak Solaklı Anadolu Lisesi Aile Birliği heyeti Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nu ziyaret etti, ziyarette Kabahasanoğlu ;” Fen Lisesinin Of için stratejik bir öneme sahip olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle iki sene önce ç alışma yaptık, hazırlıklarımızı üst makamlara sunduk.  Zaten Of’ta iki tane Anadolu Lisesi bulunmaktadır. Solaklı Anadolu Lisesi merkeze 12 km uzaklıktadır.  Bu sebeple donanım olarak her şeye sahip olan okulumuza öğrenci bulmakta zorlanıyoruz.  Of’umuzdaki başarılı öğrenciler fen liselerini tercih ediyor. Of’a en yakın fen lisesiyse 40 km uzaklıkta yer alıyor. Bu da öğrencileri sosyal, psikolojik ve ekonomik yönden etkiliyor. Aileler ise çocuklarından uzak kalmamak için çocuklarının yanına göç ediyor. Şayet bizler her türlü dönüşüme hazır olan Solaklı Anadolu Lisesi’ni Fen lisesine dönüştürebilirsek öğrencilerimizi psikolojik yönden, aileleri sosyo ekonomik yönden rahatlatmış olacağız. Of’un eğitim ve öğretim başarısını da artırmış olacağız. Ziyaretiniz için teşekkür  ediyorum.”dedi.

Son Güncelleme: 23.11.2015 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90