banner102

Türkiye'nin Diyalekt diye milli bir İngilizce öğretim programı var

Millî Eğitim Bakanlığı her yaş ve seviyedeki kullanıcıların İngilizce öğrenme süreçlerini eğlenceli bir şekilde kolaylaştırmak için seçkin dil uzmanları tarafından tasarlanan "Diyalekt" adlı İngilizce dijital eğitim platformu geliştirdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
25 Nisan 2023 Salı 14:10
Türkiye'nin Diyalekt diye milli bir İngilizce öğretim programı var

Platformun tanıtımı Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla  Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu'nda yapıldı.

Seçkin dil uzmanları tarafından geliştirilen "Diyalekt" ve "Diyalekt Kıds”İngilizce eğitim platformu her yaş ve seviyedeki kullanıcıların İngilizce öğrenme süreçlerini eğlenceli bir şekilde kolaylaştırmak üzere tasarlanmış web ve mobil tabanlı bir yabancı dil öğrenme platformudur. Başlangıç seviyesinden ileri seviyelere kadar İngilizce öğrenimini ücretsiz bir şekilde sağlayan "Diyalekt" ve "Diyalekt Kıds’e” tüm vatandaşlar EBA ya da e-devlet şifresiyle erişebilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli unsurların göz önünde bulundurularak,  yabancı dil öğretme amacıyla yola çıktığı proje ile Türkiye genelinden gönüllü 75 alanında yetkin İngilizce öğretmeni İngilizce öğretimi programı yazarak, bunlarla ilgili görseller oluşturarak "Diyalekt" ve "Diyalekt Kıds” İngilizce programı oluşturarak dijital platformlara yükleyerek tanıtımı yapıldı.

Projede Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçilen öğretmenlerden birisi de Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Fatma Gamze Derinkök oldu. Fatma Gamze Derinkök İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nu makamında ziyaret ederek"Diyalekt" ve "Diyalekt Kıds”İngilizce eğitimprogramı hakkında bilgi verdi. İngilizce Öğretmeni  Derinkök ayrıca  bu zamana kadar verdikleri destekleri için teşekkür edip  yeni sistemin tanıtılması için de Müdür Kabahasanoğlu’nun desteklerini talep etti.  İngilizce Öğretmeni Fatma Gamze Derinkök ziyarette yaptığı konuşmada; “ Zor ve sıkı bir çalışmanın sonunda şükürler olsun ki çalıştığımız yeni ve milli içerikli İngilizce Öğretim Programı "Diyalekt" ve "Diyalekt Kıds” tanıtımı Sayın  Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in katılımıyla kamuoyuna açıklandı. Ben de hem programı tanıtmak hem de her zaman bizlere verdiğiniz  destekler nedeniy değerli müdürüm sizlere teşekkür etmek istedim.  Müdürüm sağ olun gerçekten  bizlere her konuda destek verdiniz. Bakanlığımızın sınavlarında başarılı olduk ve tüm Türkiye genelinde seçilen 75 İngilizce öğretmen arasında yer alarak bu milli projede Trabzon’u, Of’u ve okulum Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nu en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Hiçbir maddi kazanç gözetmeden,  75 kişiden oluşan daha sonra da  elemeler sonucu  kalan 50 gönüllü arkadaşımızla günlerce çalışıp programı ülkemize kazandırdık. "Diyalekt" ve "Diyalekt Kıds” Türkiye’nin milli yazılımlı İngilizce Öğretim Programı öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. EBA ve e-devlet üzerinden  vatandaşlarımız İngilizce’yi ücretsiz öğrenebilecekler. Tekrardan ülkemize hayırlı olmasını dilerken,  verdikleriniz destek nedeniyle  İlçe Milli Eğitim Müdürüm sizlere teşekkür ediyor, bundan sonra da desteklerinizi bekliyorum.”dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede; "Diyalekt" ve "Diyalekt Kıds” İngilizce Öğretim Programını dün Sayın Bakanımız açıklamıştı. Fatma Hanım da  içeriği hakkında bilgi verdi. Süreç hakkında aldığımız bilgiler ülkemiz adına  bizleri son derece mutlu etti. İlçemize yaptığınız başarılı çalışmalar ve eğitimleriniz sizin seçilmenizde ne kadar isabetli olduğunu, size güvenmekte ne kadar haklı olduğumuzu,ülkemiz için çok önemli olan bir projede yer almanızdan bir kez daha görmüş olduk. O nedenle bizleri yanıltmadığınız ve Trabzon’u en iyi şekilde temsil ettiğiniz için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Yeni projenin tanıtımı ve eğitimlerinin artırılması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Tekrar ülkemize hayırlı olmasını diliyor, başarılarınızı artarak devam etmesini temenni ediyorum.”  sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

Foto-Haber:Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  Basın Bürosu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90