banner102

Üniversitelere ek yerleştirme süresi uzatıldı

Üniversitelerin ek yerleştirme tarihi 23 Ağustos'a kadar uzatıldı.

21 Ağustos 2015 Cuma 22:44
Üniversitelere ek yerleştirme süresi uzatıldı
Adaylar, 2015-2016 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan veya yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, ÖSYM tarafından yapılacak ek yerleştirmeler için tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak yapacak. Tercih bildirim işlemi, bugün sona ermesi beklenirken 23 Ağustos'a ertelendi. Başvuru merkezlerinden veya ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılamayacak. Posta ile ÖSYM'ye gönderilen veya elden verilmek istenen tercih formları işleme alınmayacak. Tercihler sadece elektronik ortamda yapılabilecek.
 
ÖSYS ek yerleştirmeye başvurup tercih yapabilmek için 2015-ÖSYS'ye başvuru yapılmış olması ve hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekiyor. ÖSYS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip olmayacak. Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan toplam 30'u geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecek.

tv5haber.com

Son Güncelleme: 24.08.2015 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90