banner102

Yabancılara yönelik uyum semineri

Trabzon’da yabancılara yönelik Göç İdaresi Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliği kapsamında Of Halk Eğitimi Merkezinde Suriyelilere yönelik 8 saatlik Sosyal Eğitim Semineri düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
28 Mart 2022 Pazartesi 23:23
Yabancılara yönelik uyum semineri

4-5 Mart ve 10-11 Mart tarihlerinde 2 seminer verildi. İlk seminere 20 ikinci seminere 35 kursiyer katılıp katılanlara Katılım Belgesi verildi. Semineri veren Of Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İbrahim Ak seminerle ilgili olarak, “İlçemizde yabancılara yönelik Sosyal Eğitim Seminerine katılanların hak ve sorumlulukları ile ülkemizi ve ilimizi tanıtıcı bilgiler veriyoruz. Bu seminere katılan, ülkemize misafir olan vatandaşların ilgi ve alakası son derece olumlu idi. Bu seminere katılmayıp talepte bulunacaklar için eğitimlerimiz devam edecek. Kimlik kartlarıyla müracaat etmeleri halinde onlara da eğitim vereceğiz.” dedi.

Seminerin kapanışında katılımcıları ziyaret eden ve onlarla sohbet eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu konuşmasında, “ Görüyorum ki tüm yabancılara yönelik olarak düzenlenen seminere katılımcılar Suriyeli kardeşlerimizdir. Kimse sebepsiz yere yerinden yurdundan ayrılmak istemez. Sizler yurtlarınızdan bizim yurdumuza göç etmek zorunda kaldınız. Sizler muhacir bizler ise size kucak açan ensarlarız. Elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burada eğitimini aldığınız, hak ve sorumluluklar konusu, ülkemiz hakkında elde ettiğiniz bilgilerle uyum ve yaşamınız daha kolay olacaktır. Okullarımızda çocuklarınızı bizim çocuklarımızdan ayırt etmiyor, onlara eğitim veriyoruz. Eğitim, öğretim konusunda ve diğer elimizden gelen konularda her zaman yardımcı olmaya hazırız. Kapımız ve gönlümüz sizlere açıktır. İnşallah zor günler geçer de bir an önce memleketlerinize kavuşursunuz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.” diyerek duygularını belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’na ziyarette Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet Şevket Şahin de eşlik etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90