banner102

11,7 milyon vatandaş sürekli yoksul

HESA Ekonomi Araştırmaları Direktörü Doç. Dr. Ramazan Taş, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 18 Eylül 2015 tarihinde açıkladığı Gelir ve Yaşam Koşulları verilerine göre Türkiye'de 23,3 milyon vatandaşın maddi yoksun, 11,7 milyon vatandaşın ise sürekli yoksul durumunda olduğunu açıkladı.

24 Ekim 2015 Cumartesi 06:36
11,7 milyon vatandaş sürekli yoksul
Turgut Özal Üniversitesi İİBF İktisat Bölüm Başkanı da olan Taş, en az 3 yıldır yoksul olanların 'sürekli yoksul' olarak tanımlandığını belirtti. Taş, Türkiye nüfusunun yüzde 15,1'ine karşılık gelen 11,7 milyon vatandaşın sürekli yoksul durumda olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Taş, ciddi finansal sıkıntıyla karşı karşıya olan, ödeme zorluğu çeken, beklenmedik harcamalarını karşılayamayan, evinin ısınma ihtiyacını karşılayamayan, çamaşır makinesi, telefonu, renkli televizyonu olmayan, tatil yapamayanların 'maddi yoksul' olarak tanımlandığını kaydetti. Taş, dolayısıyla Türkiye nüfusunun yüzde 29,4'üne denk gelen 23,3 milyon vatandaşın maddi yoksun durumunda olduğunu belirtti.

Ramazan Taş, yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları yani 3Y'yi ortadan kaldırma hedefiyle yola çıkan ve aralıksız 13 yıl iktidarda kalan bir siyasi kadronun 13 sonra hala yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla anılmasının hem kendileri adına hem de Türkiye adına büyük bir hayal kırıklığı olduğu değerlendirmesini yaptı.

TV5 Haber.com

Son Güncelleme: 24.10.2015 06:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90