banner102

Anzer Balı’nın kilosu 900 lira

RİZE’nin İkizdere İlçesi’nin 2 bin 300 rakımlı Ballıköy Köyü’nde üretilen Anzer balında bu yıl 2 tonu aşan üretim gerçekleştirildi.

Recep Arslan
Recep Arslan
28 Kasım 2016 Pazartesi 15:02
Anzer Balı’nın kilosu 900 lira
Tarihinin en verimli sezonunu geçiren ve kilosu 900 liraya satılan balların tamamı için sipariş alındı.

Ballıköy’e bağlı Anzer Yaylasında Haziran ayında 200 üretici 3 bin kovanda bal üretimine başladı. Ağustos ayı sonuna doğru sağımı yapılan ballar tahlil için Hacettepe Üniversitesi’ne gönderildi. Hava koşullarının iyi gitmesi ile birlikte 2 tonu aşan bal tahlilinden olumlu rapor alındı. Anzer balı için binden fazla kurum ve kuruluş ile kişiler bal siparişi vermişti. Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kilosu 900 liradans atılan ballar için bu yıl ilk kez siparişlerin tamamını karşılayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Osman Civelek, bu yıl hava koşullarına bağlı olarak üretimde çok verimli bir sezon geçirildiğini belirterek, "2 ton dolayında bal üretimi gerçekleştirildi. Yoğun sipariş almıştık. Hastalara öncelik vererek siparişleri göndermeye başladık. Devlet protokolü de bal siparişi vermişti. Rize Valiliği aracılığı ile Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Bakanlıklara bal siparişlerini gönderdik. Bu yıl tüm talepleri karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 28.11.2016 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90