banner102

Buluşturan, imkan veren, fırsat veren, hidayet edip yol gösteren Rabbimize Hamd olsun.

Tüm güzellikler ondan, bütün hata ve kusurlar nefsimizdendir.

Muvaffakiyetler vermesini dileyerek konumuza girelim..

Zulüm: Yaradılış fıtratına muhalif, yaratan ustanın kullanım kılavuzuna (Kitap ve Sünnete) aykırı her türlü inanış, yaşayış ve idare şekillerinin ortak adına denir.

Bir şeyi olduğundan veya olması gerektiğinden fazla veya eksik yapmanın adıdır zulüm..

Hayatı yaratıp, tertip ve düzene koyan, planlayıp yol gösteren Rabb'ın talimatlarını görmemelikten, O'nun mesajını duymamazlıktan gelmenin adıdır zulüm..

Yaratan, yaşatan, sahip olan Rabb'ın dışında, yüzümüzü dönme ihtiyacı hissettiğimiz her türlü yönelişin adıdır zulüm..

Daha öz bir ifade ile şöyle diyebiliriz; Hayatın içinde Allah (CC) varken, Allah'sızlaşmak, kitap varken kitapsızlaşmaktır zulüm..

İslam'ın, Kur'an'ın kavramlarını batılı anlayışlara göre yorumlamak! suyu metre ile ölçmeye benzer.

Bugün insanlık karşı karşıya olduğu sıkıntı ve bunalımların kaynağında Allah'sızlığının ve kitapsızlığının olduğunu anlama mecburiyeti vardır.  Ölçülerde Allah'sızlık en büyük bunalım sebebidir.

Allah (CC) var problem yok diyebildiğimiz zaman, hidayetin yollarını gözleyebiliriz..

Terörizmi, anarşizmi, bölücülüğü, fitneciliği, haksızlara ve haksızlıklara karşı çıkışı, batılı eğitim ve anlayışlara göre, batılı eğilimlere ve dayatmalara göre anlamlandırmaya kalkarsak;

Bütün bu bilgi ve anlayışımızı şeytanın emrindeki medyadan alacak olursak, en büyük zulüm figüranı olarak kullanıldığımızı anlayamayız.

Allah'sız bir yeryüzü hayali ve ideali peşinde koşanların, ağzından çıkacak kelimeleri bekleyip, kendi yol haritasını buna göre şekillendirme gayreti içinde olanların zalimlere nasıl taşeron olduklarını hayretle müşahede etmekteyiz.

Bir kafirin veya kafir ve zalim bir topluluğun bizim hakkımızda söyleyecekleri veya insanlığın kaderi ile ilgili kararlarını meşruiyet çerçevesinde değerlendirmek; ne büyük bir zulüm hastalığına tutulmuşluğun göstergesidir.

Allah’sız bir ideal ve anlayışın gereği olarak, Allah’ı gökyüzüne hapsedip, yeryüzünde Allah ile yetki savaşına tutuşmak, insanoğlunun yeryüzünde işleyebileceği en büyük zulümdür. (şirktir)

En büyük zulüm olan Alemlerin Rabbine yetki ortaklığı teklifinde bulunmak, eğer bizim gündem maddemiz olamıyorsa..

Allah ile bir şirket kurup insanlığı idare etme sapıklığı ve eğilimi bizi ilgilendirmiyorsa..

Allah'ın haramlarının serbestleştirilmesi (helalleştirilmesi) bizim gündem maddemiz değilse..

Kainatı yerinden oynatacak, tıpkı yahudilerin daha önceki dönemde işledikleri cinayetleri işleyip, hala Allah'ın seçilmiş kulları! olduğunu iddia etmek, ne büyük bir körlük ve nasipsizliktir.

Şeytanın vaad ve ümitlendirmesiyle kendine süs veren ve kendini hala Müslüman zanneden insanlar!

Allah Zülcelal'in tehdit ve azabını hiçe sayıp, zalim ve tağutların işkence ve tehditlerini dikkate alarak renkten renge girenler!

Kıyamette Allah'u Tealanın kendilerine nasıl davranacağını ümit etmektedirler? Bu konuda ki zanları ve kanaatleri nedir?

Allah'a karşı açmış oldukları yetki savaşının en büyük zulüm olduğunu Müslümanlar fark etmesin diye, hızla değiştirilen suni zulüm gündemleriyle zihinleri iğfal edilmektedir.

Kafirlerin Müslümanları hiçe sayarak aleni olarak yürüttükleri bu savaşta..

Müslümanların içine düşmüş oldukları zilletten kurtulmalarının; ancak ve ancak Allah'sız ve kitapsız olamayacağını anladıkları ve gereğini yaptıkları gün olacaktır.  

Zulme bulaşmış bir iman, gazı bitmiş bir lambaya benzer.

Kargaların kılavuzluğu ve danışmanlığında çıkış yolu arayanlar!

Kendilerini zulüm pisliğinin hem aktörü hem de mağduru olmaktan kurtaramayacaktır.

Selam olsun hidayet ölçülerine tabi olanlara..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman 2016-10-20 15:02:08

Selamun aleyküm Faizle alakalı bir yazı yazsanız vade farkı fiyat farkı kredi ve kredi kartı hepsi faizli sistemlerdir.Artık cevremde kına geldim özellikde açık ve net olan fakat ismi faiz olmayan işlemleri açıklayamıyorum özelliklede İsmail ağa ve menzil kökenli hocalar lafı hep yuvarlıyor gibi yapıyorlar. Misal bir malın peşin fiyat listesi var birde vadeli fiyat listesi var yapıyorlar peşin fiyatı 1000 tl olan malı 3 vadeye 1 100 5 ay vadeye 1200 vs bu vade Bu faiz değilde ne dediğimde olurmu biz enfelasyon farkını yansıtıyoruz paramızın değerini koruyoruz vs gibi saçma sapan bahaneler söylüyorlar diyorum enfelasyon ne faizin şişirdiği sistem değilmi öyle eee o zaman faiz oluyor diyorum fakat ne yapıp edip malasef ismail ağa menzil veya başka cemaatlerden bi şekil fetva alıyorlar şıkıştım kaldım anlatamıyorum cevreme Açık net faiz olayını malasef bulanık fetvalarla millete yedirtiyorlar...

Avatar
saffet kumru 2016-12-05 13:50:03

hasan bey en büyük zulüm parası olduğu halde borcunu vermeyendir hadisi şerif var ALLAH ŞÜKÜR ak parti döneminde her kesimin parası var borçlu çok azdır milli gelir yıllık 10 dolardır

banner90